Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!

Ogłoszenie

Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.

#1  2007-12-20 10:35:39

Kpt. - Użytkownik

Kpt.
Użytkownik

Problem z siecia [jeszcze raz]

Witam. Wracam do topicu, ktory rozpoczalem, a ktory pozostal bez odpowiedzi. Mam naprawde powazny problem z routerkiem. Czy ktos sie spotkal z podobnym problemem na etchu? Dla przypomnienia, nieraz po wlaczeniu kompa (klienci tez o tym donosza) brama nie odpowiada. Trwa to kilka/kilkanascie sekund po czym zaczyna dzialac. Gdy instalowalem etcha na swoim kompie stacjonarnym mialem niemal identyczna sytuacje. Przy probie sciagniecia nowych repow z serwera (ktoregokolwiek) zawsze dostawalem timeout. Co ciekawe po ponownym rozruchu systemu (minimalnego) sytuacja sie powtarzala. Musialem  pingnac bramke kilka razy by net zaczal dzialac... Any ideas?

#2  2007-12-20 10:42:31

szewczyk - Stary wyjadacz :P

szewczyk
Stary wyjadacz :P

Re: Problem z siecia [jeszcze raz]

mam to samo ,pomogło czestrze przeładowanie skrytptów firewall oraz hfsc

#3  2007-12-20 11:32:03

Kpt. - Użytkownik

Kpt.
Użytkownik

no tak, tylko jak wyjasnisz sprawe w przypadku instalki na moim kompie? Skryptow tam jesZcze nie bylo, wiec cos sieciowo sie wyp...

#4  2007-12-20 13:04:21

Kpt. - Użytkownik

Kpt.
Użytkownik

Znalazlem tez cos takiego, tyle, ze ja mam sieciowki intela... Mimo to problem pozostaje. Dodam, ze nie jest to raczej kwestia kernela, poniewaz wczesnej na sarge`u pracowalem na tym samym i bylo ok... Nie wiem juz co robic ;-/
http://blog.derynski.net/2007/09/debian-etch-rc1-problem.html

Stopka forum