Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Witam. Wracam do topicu, ktory rozpoczalem, a ktory pozostal bez odpowiedzi. Mam naprawde powazny problem z routerkiem. Czy ktos sie spotkal z podobnym problemem na etchu? Dla przypomnienia, nieraz po wlaczeniu kompa (klienci tez o tym donosza) brama nie odpowiada. Trwa to kilka/kilkanascie sekund po czym zaczyna dzialac. Gdy instalowalem etcha na swoim kompie stacjonarnym mialem niemal identyczna sytuacje. Przy probie sciagniecia nowych repow z serwera (ktoregokolwiek) zawsze dostawalem timeout. Co ciekawe po ponownym rozruchu systemu (minimalnego) sytuacja sie powtarzala. Musialem pingnac bramke kilka razy by net zaczal dzialac... Any ideas?
mam to samo ,pomogło czestrze przeładowanie skrytptów firewall oraz hfsc
no tak, tylko jak wyjasnisz sprawe w przypadku instalki na moim kompie? Skryptow tam jesZcze nie bylo, wiec cos sieciowo sie wyp...
Znalazlem tez cos takiego, tyle, ze ja mam sieciowki intela... Mimo to problem pozostaje. Dodam, ze nie jest to raczej kwestia kernela, poniewaz wczesnej na sarge`u pracowalem na tym samym i bylo ok... Nie wiem juz co robic ;-/
http://blog.derynski.net/2007/09/debian-etch-rc1-problem.html