Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Strony: 1

Członek DUG

Witam
Mam do zrobienia firmowy mailing, ponad 1300 wiadomości.
Okazało się, że na serwerze pocztowym jest limit
Domain xxxx.pl has exceeded the max emails per hour (500) allowed. Message discarded.
i cała nadwyżka wróciła do mnie.
Wymyśliłem, że mógłbym przenieść po 400 wiadomość z folderu "Wysłane" do "Niewysłane", odpalić jeszcze raz Thunderbirda a ten wysłałby je jeszcze raz.
Problem polega na tym, że program pozwala przenieść, skopiować do każdego folderu tylko nie do "Niewysłane". Nie znalazłem nigdzie w programie jak to zrobić.
Oczywiście wiem, że każdą mogę otworzyć do edycji i wysłać jeszcze raz, ale to nie jest rozwiązanie dla 1000 maili.
Jak przenieść wiadomości z "Wysłane" do "Niewysłane"?
Pozdrawiam
Zyong

Członek DUG

Odpowiem sam sobie.
Potrzeba matką ... grzebania :)
W Thunderbirdzie przeniosłem z folderu "Wysłane" do "Szkice" odpowiednią liczbę maili i wyłączyłem go.
Znalazłem foldery Thunderbirda z pocztą, tam są pliki "Drafts" i "Unsent Messages", zamieniłem im nazwy.
Odpaliłem go znów i już miał wszystko to co było w "Szkice" w "Niewysłane" i chciał to wysłać.
Pomimo tego, że zmieniłem mu nazwy plików, to ciekawe, że miał to samo w "Szkicach", tak jakby skopiował,
ale to nie problem. Usunąłem w Thunderbirdzie i po kłopocie.
PS.
Przez roztargnienie nie zauważyłem, że piszę post w niewłaściwym dziale.
Gdyby admin swą czarodziejską myszką przerzucił w odpowiednie miejsce byłoby super :)
Ostatnio edytowany przez Zyong (2008-08-24 16:35:30)
Strony: 1