Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!

Ogłoszenie

Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.

#1  2009-02-12 13:22:08

MMW - Użytkownik

MMW
Użytkownik

po aktualizacji do sid wiesza się komp

Witam

Zaktualizowałem do sid i mam problem. Po każdorazowym wygaszeniu monitora system całkowicie się zamraża. Pomaga tylko twardy reset. Działo się to zarówno przy sterownikach Nvidii instalowanych ze strony NV, jak i z repo Debiana. Na testing problem nie występuje, na sid pojawia się zawsze. Co może być przyczyną i jak problem rozwiązać?

#2  2009-02-12 13:28:39

bercik - Moderator Mamut

bercik
Moderator Mamut
Serwis

Re: po aktualizacji do sid wiesza się komp

zobacz czy da sie dostac do zamrozonej maszyny po ssh ... jezeli sie nie da to wystaw sobie konsole na jakis port szeregowy i z innego kompa zobacz czy nie robi sie jakis oops w kernelu ...

"Wszyscy wiedzą, że czegoś zrobić nie można. Ale przypadkowo znajduje się jakiś nieuk, który tego nie wie. I on właśnie robi odkrycie." (A.Einstein)

#3  2009-02-12 13:34:35

MMW - Użytkownik

MMW
Użytkownik

Hehe, przeceniasz moje możliwości ;-) Czyli problemem może być wersja kernela?

#4  2009-02-12 13:54:22

lis6502 - Łowca lamerów

lis6502
Łowca lamerów

Problemem może być jajo, na 2.6.26 miałem to samo (może nie stricte, ale podobnie). Najpierw zdobądź nowszy kernel, później pomyślimy dalej.

Stopka forum