Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Strony: 1
Witam!
ostatnio nie uzywalem komputera u siebie w domciu ( wiecej czasu spedzam u mojej lady)
ostatnio wlaczam gentoo .. netu brak mysle wtf nie robilem zadnych updatow a net smigal.
wlaczam debiana net kaput teraz to juz ogromne WTF
mysle ki diabel wlaczam windowsa net ok LOL
mysle sobie no coz lol
postanowilem sciagnac sobie lubudubu 8.10 bo mojej pieknej chcialem zainstalic a wolalem sprawdzic jak on smiga. zainstalowalem przez unetbootin ale instalator nie widzial dysku jako ze nie chcialo mi sie przelaczac zeby poszukac rozwiazania zainstalilem UBUDSL na live i .. net smigal znalazlem rozwiazanie problemu ( DLA POTOMNOSCI JESLI UZYWASZ UNETBOOTIN LUB INACZEJ BOTUJESZ LIVE CD UBU 8.10 z HDD odmontuj na sile wszytkie dyski ktore zamontowal automagicznie przy boocie bo idiota montuje je jako zdrom i nei widzi ysku potem ) Wiec zainstalielm ubu na wolnej partycji odpalilem go na fimrowym jaju zainstalilem UBUDSL i .. net nie smiga . to jakies porabane jest nie mam pojecia co jest tk jakby neo nagle stracilo wsparcie dla kerneli powyzej 2.6.20 moj modem to SAGEM FAST 800. chcialem napisac posta na forum lubudubu ale szukajac u nich w szukajce doszedlem do wniosku ze nie ma sensu bo te lolki na takie same posty jak moj ?9 ten sam problem) podawali lamersklie odpowiedzi jedynie ( typu jestes glupi zle zainstalowales pomimo ze koles pisze ze dzialalo i nagle przestalo samo z siebie)
bylbym wdzieczny za jakis help bo z tego co szukalem to sporo osob ma ten problem a rozwiazania narazie jakos brak
mam ustawione dnsy raz opendns a raz tpsy i ciagle to samo. lapie synchro bez rpoblemu ale nie dostaje ip aplet ubudsl pisze ze zla nazwa urzyszkodnika ( pomimo tego ze jest na 1000000% poprawna skoro dzialalo wczesniej i dziala na live i na windzie )
pozdr
Ostatnio edytowany przez azhag (2009-03-09 08:52:02)
Jeśli na ubuntu za pomocą ubudsl skonfigurujesz neo i działa to spróbuj ubudsl na debianie.
Tam jest taki haczyk bo ubudsl twierdzi że twój system nie jest wspierany.To łatwo zmienić.
Zassaj ubudsl dla debiana i w pliku /etc/debian_version zmień wpis na
lenny/sid
i już powinno ruszyć.
EDIT źle doczytałem na ubuntu tez nie działa :)
Ostatnio edytowany przez ilin (2009-03-09 08:17:13)
w tym problem ze jak zainstalowalem to lubudubu to tez nie dziala juz. i mam debian SID . ale przeciez jescze tydzien temu dzialalo i na gentoo i na debie i nie robilem updatow zadnych bo nie mialem czasu praktycznie .
ubudsl smigalo na ubu jedynie jak by odpalony jako live na juz zainstalowanym lapie synchro ale potem nie dostaje ip wcale laczy sie w nieskonczonosc a potem resetuje modem i znowu o samo. zapewne to samo jest na debie/gentoo z tym ze tam skrypty mam n sztywno zrobione do neostrady
Interferejs ppp0 powstaje wogóle?
Moze cos w dmesg albo syslogu bedzie
Pokaż jeszcze lsusb bo kiedyś widzialem że w jednym urządzeniu (nie modemie) z jakiegoś niewiadomego powodu zmieniło się ID.Rózne cuda się zdarzaja.
problem sie sam rozwiazal pff nie wiem jak
a ja z wielka radoscia poznalbym jak :) gdyz zamierzalem niegdys zmienic dystrybucyjne jajko z 2.6.18 na nowsze, i najczestszym powodem powrotu do starego bylo: co jest u licha z tym ze atm-tools laduje ladnie firmware do sagema 800 fast, ale co chwila restartuje mu ladowanie kolejnych komponentow i nie pozwala na prawidlowa synchronizacje z adsl.. i tak mecze sie na starym jaju
Strony: 1