Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Użytkownik

Mam problem z ustawieniem kursora w fluxbox. Kursor działa ale np tylko w oknie przeglądarki, po najechaniu na pulpit, kursor zmienia się na domyślny. Jakieś propozycje?

Palacz

prawie jak admin

Mi pomaga pliczek .Xresourses (symlink do .Xdefaults). Na samym .Xdefaults kursora też nie mogę wymusić.
Użytkownik

Wie ktoś może czy jest jakiś panel aplikacji na wzór tego z MAC OS lub jakieś inne fajne cudeńko?

złodziej wirków ]:->
o ile się nie mylę to zwało się o adesklets

Też człowiek :-)

Jeżeli chodzi o pasek w stylu MAC OS to polecam wbar - leciutki i przyjemny w konfiguracji.
Użytkownik

Z paska zrezygnowałem. Menu pod ppm jest wystarczające :) Jakie inne bajerki warto dodać na pulpit? Oczywiście żeby nie obciążały zabardzo systemu.

Green Reaper

thim napisał(-a):
Jakie inne bajerki warto dodać na pulpit? Oczywiście żeby nie obciążały zabardzo systemu.
iDesk, ikonki na pulpicie.
Użytkownik

sp3cu napisał(-a):
thim napisał(-a):
Jakie inne bajerki warto dodać na pulpit? Oczywiście żeby nie obciążały zabardzo systemu.
iDesk, ikonki na pulpicie.
Lub - łatwiej (?)
rox --pinboard=flux &
Zawartość pulpitu na pulpicie ;) .
Ostatnio edytowany przez jerryS (2009-09-02 15:25:52)

prawie jak admin

Ewentualnie możesz wykorzystać xcompmgr to cieniowania i prawdziwej przeźroczystości. Oczywiście conky to podstawa wybajerzania systemu (o czym pewnie wiesz).
Użytkownik

Conky już mam przezroczyste i urxvt wkomponowane w pulpit. Ikony na pulpicie to żaden bajer ^^

fbpager, ipager - przełączniki wirtualnych pulpitów.

Członek DUG

Ech... To brak jakichkolwiek ikon i pasków z menu nie jest wystarczającym bajerem? o.O 90% ludzi czegoś takiego w życiu na oczy nie widziało :) Na desktopa conky + konsola i wsio... Ja jak na linuxie za długo "siedzę" to potem pod win wciskam zawsze win+r, cmd i "z palca" klepię polecenia... linuxowe. I coś cholera nie działają więc bajer nijaki mi wychodzi pod windozami. Ikonek nie lubię. Za to skróty klawiszowe + wszystko pod ręką (pod przyciskiem myszy) - to jest wygoda i funkcjonalność.

Fajny bajer to także konsolka tilda.

Członek DUG

Piotr3ks napisał(-a):
Tilde używałem jakiś czas i musze powiedzieć że guake jest znacznie lepsze.
Użytkownik

misioooo napisał(-a):
Ech... To brak jakichkolwiek ikon i pasków z menu nie jest wystarczającym bajerem? o.O 90% ludzi czegoś takiego w życiu na oczy nie widziało :)
Jeżeli tak to mam już chyba wszystko co mi trzeba.

giegiel napisał(-a):
Piotr3ks napisał(-a):
Na 100% przetestuje :-)

Admin łajza

giegiel napisał(-a):
Piotr3ks napisał(-a):
Prawdziwy Fluxboksowiec™ używa yeahconsole. ;)