Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.

1NF:rM@7iON1SP0vvErr

Witam
Mam k3b 1.66 z experimental dla kde4. Niestety mam problem. Gdy nagrywam płyty (cd/dvd) k3b nie kończy nagrywać ich. Pasek dochodzi do 100% ale czas dalej leci (i tak se może lecieć w nieskończoność..).
Mam zainstalowane k3b k3b-extracodecs transcode.
Co może być przyczyną takich dziwnych zdarzeń ?
Jeśli potrzeba jakiś informacji to proszę pisać.
 Użytkownik
 Użytkownik

K3b chyba tak ma, że zawsze czeka troche na końcu. Ile minut czekałeś powiedz?

1.5h ..

inż.
 inż.
	Mam tą samą wersje (tyle ze na gentoo) i ten sam problem, aczkolwiek płyta nagrana jest ok i da się ją wysunąć.
Ale to k3b to beta albo alpha nawet więc nic dziwnego....

No dokładnie. Wszystko nagrywa się dobrze, tylko nie kończy sesji i nie wysuwa płyty. Na oko trza wysuwać ;)

Członek DUG
 Członek DUG

Redaktor
 Redaktor

A ja się zdenerwowałem na niedomagania nowych wersji k3b i niepewności czy nagra lub nie nagra.
Jak chcę w trybie graficznym nagrywać płytki. Uruchamiam Knoppiksa w wersji 5.1, na którym jest ostania dobrze działająca (przynajmniej u mnie) wersja K3B. Ładuje system to pamięci (lub drugi napęd) i mam pewność, że wszystko działa i płytki są dobrze nagrane.
Zapominam sprawdzić, która tam jest wersja K3B. Jednak jest już trochę starawa.
ftp://ftp.uni-kl.de/pub/linux/knoppix/KNOPPIX_V5.1. … -01-04-EN.iso
md5

Członek DUG
 Członek DUG

Użytkownik
 Użytkownik

Kapelusznik
 Kapelusznik

Przecież wersja na którą narzekacie jest w fazie alfa 1.66.0_alpha2-r1, trudno się dziwić, że coś nie działa jeszcze tak jak powinno...

Członek DUG
 Członek DUG