Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Witam
Próbuję zainstalować mdadm ale przy wywołaniu polecenia apt-get install mdadm dostaje taki komunikat
XXXXX:/# apt-get install mdadm Czytanie list pakietów... Gotowe Budowanie drzewa zależności Odczyt informacji o stanie... Gotowe Zostaną zainstalowane następujące NOWE pakiety: mdadm 0 aktualizowanych, 1 nowo instalowanych, 0 usuwanych i 29 nieaktualizowanych. Konieczne pobranie 0B/275kB archiwów. Po tej operacji zostanie dodatkowo użyte 799kB miejsca na dysku. Prekonfiguracja pakietów ... Zaznaczenie poprzednio niezaznaczonego pakietu mdadm. (Odczytywanie bazy danych ... 66995 plików i katalogów obecnie zainstalowanych.) Rozpakowanie mdadm (z .../mdadm_2.6.7.2-3_i386.deb) ... Przetwarzanie wyzwalaczy dla man-db... Konfigurowanie mdadm (2.6.7.2-3) ... W: mdadm: failed to load MD subsystem. Generating array device nodes... done. update-initramfs: deferring update (trigger activated) Assembling MD arrays...failed (failed to load MD subsystem). Przetwarzanie wyzwalaczy dla initramfs-tools... update-initramfs: Generating /boot/initrd.img-2.6.30.9-router W: Possible missing firmware /lib/firmware/e100/d102e_ucode.bin for module e100 W: Possible missing firmware /lib/firmware/e100/d101s_ucode.bin for module e100 W: Possible missing firmware /lib/firmware/e100/d101m_ucode.bin for module e100 W: mdadm: /etc/mdadm/mdadm.conf defines no arrays. W: mkconf: MD subsystem is not loaded, thus I cannot scan for arrays. W: mdadm: failed to auto-generate temporary mdadm.conf file. W: mdadm: no configuration file available.
Próbowałem już różnych sposobów ale nie wiem jak to naprawić a jest mi bardzo potrzebne
Nie jest problemem przypadkiem to że robisz to w chroocie ?
ilin napisał(-a):
Nie jest problemem przypadkiem to że robisz to w chroocie ?
Testowałem już to przez putty, na maszynie zalogowany jako root i ciągle to samo :(
jajko wlasne czy dystrybucyjne ... tak wogole to wydaje mi sie ze paczka sie zainstalowala (jezeli nie to podaj reszte komunikatow bo tu nie ma bledu, a tylko ostrzezenia)
Raczej własne
/boot/initrd.img-2.6.30.9-router
ja stawiam na brak obsługi raid w kernelu.
andreq napisał(-a):
Raczej własne
/boot/initrd.img-2.6.30.9-router
ja stawiam na brak obsługi raid w kernelu.
Rajd kompilowałem w jajko.
On się instaluje tylko brak pliku conf i innych i nie mogę podpiąć go pod webmina.
sprawdz na dystrybucyjnym jajko ... bo tak jak andreq mysle ze to brak obslugi w jadrze ...
BTW skoro sie instaluje to moze lepeij nie nazywac tematu "instalacja ... blad" i napisac ze problemem jest uruchomienie ...
Ostatnio edytowany przez bercik (2010-03-03 15:58:15)