Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.

Członek DUG

Teraz nawet nie widzi płyty w napędzie.

Użytkownik

Ale, ale, sterownik załadowany?

Członek DUG

No powinien być.
Chociaż przy starcie dalej coś krzyczy odnośnie tego sterownika.

Użytkownik

Podeślij mi ten config, zobaczę jak tam jest.

Członek DUG

Proszę:
http://wklej.org/id/408359/

Użytkownik

Jest ok, widocznie na tym starym sterowniku nie działa w ogóle. Nie mam pojęcia co by można z tym zrobić :/ Pobiorę jeszcze źródła *26 i przejrzę kod, na którym działało.

Członek DUG

Czyli mogę się od dziś chwalić że mam dinozaura w domu ?
pozdro

Użytkownik

Sprawdź na starszej wersji sterownika, z *26
http://dl.dropbox.com/u/4118086/pata_ali.c
wrzuć to do drivers/ata i skompiluj na starym configu.

Członek DUG

Ale jeśli mnie pamięć nie myli to ja chyba tego pata_ali odznaczyłem w confingu?
Kernel kompilowany? Może po prostu byś odznaczył pata_ali a zaznaczył tego 15x3

Użytkownik

Wiem, dlatego piszę byś skompilował na starym configu, tym na którym masz zaznaczone.

Członek DUG

No i nici
CC [M] drivers/ata/sata_qstor.o CC [M] drivers/ata/sata_sx4.o CC [M] drivers/ata/sata_mv.o CC [M] drivers/ata/sata_nv.o CC [M] drivers/ata/sata_promise.o CC [M] drivers/ata/sata_sil.o CC [M] drivers/ata/sata_sis.o CC [M] drivers/ata/sata_svw.o CC [M] drivers/ata/sata_uli.o CC [M] drivers/ata/sata_via.o CC [M] drivers/ata/sata_vsc.o CC [M] drivers/ata/pata_ali.o drivers/ata/pata_ali.c: In function ‘ali_20_filter’: drivers/ata/pata_ali.c:124: error: implicit declaration of function ‘ata_bmdma_mode_filter’ drivers/ata/pata_ali.c: In function ‘ali_init_one’: drivers/ata/pata_ali.c:555: error: too few arguments to function ‘ata_pci_sff_init_one’ make[3]: *** [drivers/ata/pata_ali.o] Błąd 1 make[2]: *** [drivers/ata] Błąd 2 make[1]: *** [drivers] Błąd 2 make[1]: Opuszczenie katalogu `/root/linux-2.6.35.8' make: *** [debian/stamp/build/kernel] Błąd 2

Członek DUG

A da coś jeśli użyje przejśćiówki ide na sata ?