Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Witam
We wszystkich znanych mi Linuxach, w Gnome można było liczbę pulpitów zmienić w preferencjach apletu przełącznika obszarów roboczych.
A tu niespodzianka, przełącznik obsługuje tylko 2 pulpity, i jedyne ustawienie, to czy wyświetlać je w pionie czy w poziomie na pasku.
Problem występuje w Compizie, przekopałem wszystkie opcje ccsm, liczby Pulpitów nie znalazłem. (być może ślepota).
Edyta:
Wywaliłem konfig Compiza, i mam taki rezultat:
znalazlem w gconf - ale nawet, jak ustawie 16 pulpitów, to i tak jest tylko 1.
Jak zrobić 4 pulpity w Compizie?
Pozdrawiam
;-)
Ostatnio edytowany przez Jacekalex (2011-05-24 01:45:33)
U mnie bangla to normalnie bez żadnego kombinowania. Może jakiegoś pakietu nie masz?
ii compiz 0.8.4-4 OpenGL window and compositing manager ii compiz-core 0.8.4-4 OpenGL window and compositing manager ii compiz-fusion-plugins-extra 0.8.4-2 Compiz Fusion plugins - extra collection ii compiz-fusion-plugins-main 0.8.4-2+b1 Compiz Fusion plugins - main collection ii compiz-fusion-plugins-unsupported 0.8.4-3 Compiz Fusion plugins - "unsupported" collection ii compiz-gnome 0.8.4-4 OpenGL window and compositing manager - GNOME window decorator ii compiz-gtk 0.8.4-4 OpenGL window and compositing manager - Gtk window decorator ii compiz-plugins 0.8.4-4 OpenGL window and compositing manager - plugins ii compizconfig-backend-gconf 0.8.4-1 Compiz Fusion configuration system - gconf backend ii compizconfig-settings-manager 0.8.4-2 Compizconfig Settings Manager ii libcompizconfig0 0.8.4-2 Configuration settings library for compiz-fusion ii python-compizconfig 0.8.4-2+b1 Compizconfig bindings for python
compizconfig-backend-gconf wygląda jakby mógł mieć z tym coś wspólnego.
PS W ccsm rozmiar pulpitu siedzi tu:
Opcje Ogólne => Rozmiar pulpitu
Ustawia się siatkę via rozmiar poziomy/pionowy.
U mnie w ccsm też siedzi w opcjach ogólnych, tylko że ta opcja jest nieaktywna, jedyna wartość w prametrze Ilosć Pulpitów , jaką tam mogę zapisać wynosi 1.
W gconf to samo, nawet edycja pliku konfiguracyjnego gconf nie przyniosła rezultatu. (też próbowałem).
cat ~/.gconf/apps/compiz/general/screen0/options/%gconf.xml <?xml version="1.0"?> <gconf> <entry name="vsize" mtime="1306229642" type="int" value="4"/> <entry name="refresh_rate" mtime="1306191912" type="int" value="85"/> <entry name="number_of_desktops" mtime="1306192912" type="int" value="4"/> <entry name="hsize" mtime="1306229557" type="int" value="1"/> </gconf>
Sznurek: http://debian.linux.pl/threads/13142-Compiz-z-repoz … b49acf2981474
A z Compizem sytuacja następująca - gadał dziad do obrazu, obraz dziadu ani razu.
ii compiz 0.8.4-4 OpenGL window and compositing manager ii compiz-core 0.8.4-4 OpenGL window and compositing manager ii compiz-fusion-bcop 0.8.4-1 Compiz Fusion option code generator ii compiz-fusion-plugins-extra 0.8.4-2 Compiz Fusion plugins - extra collection ii compiz-fusion-plugins-main 0.8.4-2+b1 Compiz Fusion plugins - main collection ii compiz-fusion-plugins-unsupported 0.8.4-3 Compiz Fusion plugins - "unsupported" collection ii compiz-gnome 0.8.4-4 OpenGL window and compositing manager - GNOME window decorator ii compiz-gtk 0.8.4-4 OpenGL window and compositing manager - Gtk window decorator ii compiz-plugins 0.8.4-4 OpenGL window and compositing manager - plugins ii compizconfig-backend-gconf 0.8.4-1 Compiz Fusion configuration system - gconf backend ii compizconfig-settings-manager 0.8.4-2 Compizconfig Settings Manager ii libcompizconfig0 0.8.4-2 Configuration settings library for compiz-fusion ii python-compizconfig 0.8.4-2 Compizconfig bindings for python
Pozdrawiam
Ostatnio edytowany przez Jacekalex (2011-05-24 11:44:02)