Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!

Ogłoszenie

Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.

#1  2011-05-24 00:26:17

Jacekalex - Podobno człowiek...;)

Jacekalex
Podobno człowiek...;)

Squeeze-Compiz-liczba-pulpitów

Witam

We wszystkich znanych mi Linuxach, w Gnome  można było liczbę pulpitów zmienić w preferencjach apletu przełącznika obszarów roboczych.
A tu niespodzianka, przełącznik obsługuje tylko 2 pulpity, i jedyne ustawienie, to czy wyświetlać je w pionie czy w poziomie na pasku.
Problem występuje w Compizie, przekopałem wszystkie opcje ccsm, liczby Pulpitów nie znalazłem. (być może ślepota).

Edyta:
Wywaliłem konfig Compiza, i mam taki rezultat:
znalazlem w gconf - ale nawet, jak ustawie 16 pulpitów, to i tak jest tylko 1.

Jak zrobić 4 pulpity w Compizie?

Pozdrawiam
;-)

Ostatnio edytowany przez Jacekalex (2011-05-24 01:45:33)

W demokracji każdy naród ma taką władzę, na jaką zasługuje ;)
Si vis pacem  para bellum  ;)       |       Pozdrawiam :)

#2  2011-05-24 07:46:28

ilin - Palacz

ilin
Palacz

Re: Squeeze-Compiz-liczba-pulpitów

Problemy rozwiązujemy na forum nie na PW -> Niech inni na tym skorzystają.
Polski portal Debiana

#3  2011-05-24 11:27:48

ArnVaker - Kapelusznik

ArnVaker
Kapelusznik

U mnie bangla to normalnie bez żadnego kombinowania. Może jakiegoś pakietu nie masz?

Kod:

ii  compiz                               0.8.4-4                      OpenGL window and compositing manager
ii  compiz-core                          0.8.4-4                      OpenGL window and compositing manager
ii  compiz-fusion-plugins-extra          0.8.4-2                      Compiz Fusion plugins - extra collection
ii  compiz-fusion-plugins-main           0.8.4-2+b1                   Compiz Fusion plugins - main collection
ii  compiz-fusion-plugins-unsupported    0.8.4-3                      Compiz Fusion plugins - "unsupported" collection
ii  compiz-gnome                         0.8.4-4                      OpenGL window and compositing manager - GNOME window decorator
ii  compiz-gtk                           0.8.4-4                      OpenGL window and compositing manager - Gtk window decorator
ii  compiz-plugins                       0.8.4-4                      OpenGL window and compositing manager - plugins
ii  compizconfig-backend-gconf           0.8.4-1                      Compiz Fusion configuration system - gconf backend
ii  compizconfig-settings-manager        0.8.4-2                      Compizconfig Settings Manager
ii  libcompizconfig0                     0.8.4-2                      Configuration settings library for compiz-fusion
ii  python-compizconfig                  0.8.4-2+b1                   Compizconfig bindings for python

compizconfig-backend-gconf wygląda jakby mógł mieć z tym coś wspólnego.

PS W ccsm rozmiar pulpitu siedzi tu:

Kod:

Opcje Ogólne => Rozmiar pulpitu

Ustawia się siatkę via rozmiar poziomy/pionowy.

#4  2011-05-24 11:41:37

Jacekalex - Podobno człowiek...;)

Jacekalex
Podobno człowiek...;)

U mnie w ccsm też siedzi w opcjach ogólnych, tylko że ta opcja jest nieaktywna, jedyna wartość w prametrze Ilosć Pulpitów , jaką tam mogę zapisać wynosi 1.

W gconf to samo, nawet edycja pliku konfiguracyjnego gconf nie przyniosła rezultatu. (też próbowałem).

Kod:

cat ~/.gconf/apps/compiz/general/screen0/options/%gconf.xml
<?xml version="1.0"?>
<gconf>
    <entry name="vsize" mtime="1306229642" type="int" value="4"/>
    <entry name="refresh_rate" mtime="1306191912" type="int" value="85"/>
    <entry name="number_of_desktops" mtime="1306192912" type="int" value="4"/>
    <entry name="hsize" mtime="1306229557" type="int" value="1"/>
</gconf>

Sznurek: http://debian.linux.pl/threads/13142-Compiz-z-repoz … b49acf2981474

A z Compizem sytuacja następująca - gadał dziad do obrazu, obraz dziadu ani razu.

Kod:

ii  compiz                                     0.8.4-4                           OpenGL window and compositing manager
ii  compiz-core                                0.8.4-4                           OpenGL window and compositing manager
ii  compiz-fusion-bcop                         0.8.4-1                           Compiz Fusion option code generator
ii  compiz-fusion-plugins-extra                0.8.4-2                           Compiz Fusion plugins - extra collection
ii  compiz-fusion-plugins-main                 0.8.4-2+b1                        Compiz Fusion plugins - main collection
ii  compiz-fusion-plugins-unsupported          0.8.4-3                           Compiz Fusion plugins - "unsupported" collection
ii  compiz-gnome                               0.8.4-4                           OpenGL window and compositing manager - GNOME window decorator
ii  compiz-gtk                                 0.8.4-4                           OpenGL window and compositing manager - Gtk window decorator
ii  compiz-plugins                             0.8.4-4                           OpenGL window and compositing manager - plugins
ii  compizconfig-backend-gconf                 0.8.4-1                           Compiz Fusion configuration system - gconf backend
ii  compizconfig-settings-manager              0.8.4-2                           Compizconfig Settings Manager
ii  libcompizconfig0                           0.8.4-2                           Configuration settings library for compiz-fusion
ii  python-compizconfig                        0.8.4-2                           Compizconfig bindings for python

Pozdrawiam

Ostatnio edytowany przez Jacekalex (2011-05-24 11:44:02)

W demokracji każdy naród ma taką władzę, na jaką zasługuje ;)
Si vis pacem  para bellum  ;)       |       Pozdrawiam :)

Stopka forum