Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.

Zubr, bydle na etacie.

Czy można przenieść przycisk zaznaczony na czerwono gdzieś w okolicę miejsca zaznaczonego przez papryke.
Kożystam z forum już jakiś czas, a przyznam się że ten przycisk zobaczyłem całkiem nie dawno :], poprostu tam nie patrzyłem, myślałem że nie ma takiej opcji.
Generalnie patrze na zielony obszar :] bo tam jest cos ciekawego napisane, oczywiście zaraz ktoś powie że jestem ślepy, ale "działam" na dużej rozdzielczości no i poprostu nie patrzyłem w tamtą strone przeglądarki bo wymagało to ruszenia glową w bok.
Ostatnio edytowany przez gindek (2011-06-06 09:22:47)

Bicycle repairman

Zainstaluj sobie jakiegoś splitera dla swojej przeglądarki, czy tam innego dual view, bo to nieergonomiczne czytać tekst o tak dużej szerokości.

Użyszkodnik
Nie maksymalizuj okna przeglądarki.
Wrzuć jakieś panele na lewo lub prawo, żeby obszar strony był węższy.
Napisz sobie UserJS/UserCSS, który ten link przeniesie w takie miejsce, które Ci odpowiada.

Członek DUG

Dlaczego nieegronomicznie? Siedzę na rozdziałce 1366x768 i nie wyobrażam sobie raczej przeglądania neta inaczej niż ze zmaksymilizowaną przeglądarką.

Kapelusznik

Ten przycisk nic sensownego nie robi, pewnie dlatego go nie zauważyłeś. ;)

Bicycle repairman

Marvell napisał(-a):
Dlaczego nieegronomicznie? Siedzę na rozdziałce 1366x768 i nie wyobrażam sobie raczej przeglądania neta inaczej niż ze zmaksymilizowaną przeglądarką.
Bo tak. Ja nie wiesz dlaczego to poczytaj o ergonomii czytania tekstu. Możesz sobie nie wyobrażać, ale czytanie tekstu w węższej kolumnie jest po prostu szybsze i łatwiejsze.
Dodam, że niniejsze forum bardzo dobrze się formatuje na połowie tego. Ja mam rozdziałkę 1600x900 i nie wyobrażam sobie czytać tekstu rozciągniętego na taką szerokość. :)
Dla zainteresowanych:
https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/split-pannel/ - do FF
http://www.chromeplugins.org/plugins/google-chrome-dual-view/ - do Chrome
Do innych przeglądarek nie znam, ale chyba niektóre radzą sobie same jak np. konqueror.

Zubr, bydle na etacie.

mam na full screen bo mi tak wygodnie, nie tylko dug mam otwarty w oknie ( na ss jest spejclanie wyciąnięte, do oddzielnego okna) na innych portalach różnie to wygląda w mniejszych oknach, no i w większym oknie ikonki zakładek mam większe ;]. Tutaj trochę źle się wyraziłem powinienem zapytać "czy sa ludzie którzy też woleli by ten przycisk po lewej stronie", albo "czy sa inni którzy go zauwazyli po 2 latach na forum XD".