Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Strony: 1
Witam,
zainstalowałem sobie niedawno Xfce, bo mnie KDE już wnerwia swoją ociężałością. I całkiem mi się podoba, chodzi znacznie szybciej. Wystąpił jednak problem, którego nie wiem jak rozwiązać. Mianowicie okna nie mają górnej belki z przyciskami "minimalizuj/maksymalizuj/zamknij". Nie mają też obramowania. Nie można nic z takim oknem zrobić. O co tu może chodzić?
Ostatnio edytowany przez davidoski (2012-07-08 17:36:14)
Ja mam Compiza z Emeraldem, na Xfce chodzi jak burza.
Domyślnym menadżerem okien w Xfce4 jest xfce-base/xfwm4 - to z Gentoo, w Debianie pewnie podobnie.
Edyta:
Tak samo:
apt-cache search xfwm4 xfwm4-dbg - window manager of the Xfce project (debugging symbols) xfwm4 - Menedżer okien dla projektu Xfce xfwm4-themes - Pliki z motywami do xfwm4
Pozdrawiam
;-)
Ostatnio edytowany przez Jacekalex (2012-07-08 16:12:28)
alt + f2 →
xfwm4 --replace
mati75, to polecenie pomaga - przywraca górną belkę okien.
Jednak po wylogowaniu i ponownym zalogowaniu znów okna są bez belek. Co zrobić, żeby tego polecenia nie trzeba było wpisywać za każdym logowaniem?
EDIT:
OK, znalazłem. Za to dziwne zachowanie jest odpowiedzialna opcja "Przyleganie krawędzi okien do górnej krawędzi ekranu". Trzeba po prostu to wyłączyć. Dzięki za pomoc!
Ostatnio edytowany przez davidoski (2012-07-08 17:17:49)
Strony: 1