Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Juz od jakiegoś czasu strasznei wolno działa mi menu główne "Programy" "Miejsca" nie muli.
Na początku tak nie było . Dopiero od jakiegoś czasu. Do tego instalowałem jeden program który usunal sie ale nie usunal ikonki i menu swojego.
Gdy wcisne na Programy to mi zamula pare sek menu zanim pokaze zawartosc
Debian Kali - z repo sida .
Ostatnio edytowany przez alexis011 (2013-05-11 21:38:26)
U mnie Gnome3 działało jako tako - menu, ale przymulało straszliwie, w programach, np przy wpisywaniu literek do terminala pojawiały się po 3 - 4 sekundach, zwłaszcza po dodaniu dodatku frippery.
W dodatku Gnome-3.4 nie chciało chodzić na sterze Nouveau, a Gnome-3.6 z experimental nie chciało ruszyć na sterze NVidia - i chodzi tylko na Nouveau.
Dla porównania KDE4 na tym samym sprzęcie i sterownikach chodzi bez problemu na tym samym systemie i sterownikach ( i Nouveau i Nvidia) - Debian Wheezy.
Podobnie jak XFce i Mate.
Takie obserwacje z Debiana.
Gnome-3 - to bardzo "udane" środowisko graficzne, M$ by tego lepiej na Linuxa nie zrobił.
Na Gentoo śmiga stary ale jary Gnome2, śmiga też KDE 4.10.2, i żadnych lagów nie zauważyłem.
Pozdrawiam
;-)
Ostatnio edytowany przez Jacekalex (2013-05-11 22:58:53)
Przekonałeś mnie :D reinstalka.
Bo nic sie zrobic nie da
ja kiedyś korzystałem z fluxboxa. Ale to dlugo konfigurowalem. musialem skrypt do laczenia z 3g dopisac. teraz z wifi pewnie by bylo podobnie.
Mam pytanko. W sidzie trzyma przy życiu moje wifi network manager? bo teraz bede korzystal po staremu z fluxboxa
2. Wydaje mi sie ze fluxbox nie widzi wszysktich aplikacji.
Przekonałeś mnie :D reinstalka.
Bo nic sie zrobic nie da
Jaki problem zainstalować inne środowiski bez reinstaliki ?
W sidzie trzyma przy życiu moje wifi network manager? bo teraz bede korzystal po staremu z fluxboxa
Alternatyw dla NM jest wiele.
Od wicd ,wpa-gui po ręczne skonfigurowanie wifi (nawet z WPA2) bezpośrednio w /etc/network/interfaces
P.S.Gnome 3.8 które jest w experimental i da sie na sidzie zainstalować chodzi całkiem ,całkiem.
Przynajmniej u mnie jak sprawdzałem bo juz go nie mam na sterach nvidii.
ok. Ale jezeli chodzi o wykrycie karty sieciowej to juz nie dotyczy ani gnome, fluxboxa tylko jak by tej drugij czeci= jadra nie wiem jak to nazwac
Chodzi mi o to ze jak kiedys mialem Debiana to z siecowiki no problem net. Zaś wifi na 3roznych lapkach nigdy mi nie działało z networkmanagera. Jedynie na centosie. Dopiero jak zainstalowalem Kali to wykrylo mi normalnie .
Network-manager to jest takie cudo, co zawsze albo jest spierdolone, albo bedzie spierdolone.
Z prograów do wifi, Wifi-radar i Nm mają najwięskze prawdopodobieństwo jakiegoś wkurzajacego blędu, znacznie miniejsze jest w Wicd i najmniejsze w wpa_gui/wpa_cli - ktore sa czescia wpa_supplicanta.
W ddodatku wpa-supplicant ma 100% możliwości w zakrsie wifi, a reszta talatajstwa tylko najważniesze funkcje.
Przy okazji, na podstaiwe priorytetów i bssid wpa_supplicant moze automatycznie wybierać sieci, w Wicd i NM trzeba kilkać niestety.
Ok to przetstuje ten wpa_supplicant ale zanim to zrobie to porzadek. Bo wczesniej rozwiazalem zaleznosci gnome-core a teraz przez to nie moge calosci usunac ;]]]
EDIT:
fajnie działa ta aplikacja lekka i szybka :)
Ostatnio edytowany przez alexis011 (2013-05-12 00:29:52)
I mi sie sypło wszystko :PP bo pomylilem gnome network manager z tym glownym. Ale naprawione
Ostatnio edytowany przez alexis011 (2013-06-08 09:11:52)
Jeszcze można ceni używać.