Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Jak ustawić/wymusić w openbox-menu korzystanie z ikon wybranego rozmiaru, np 16px lub 22px?
Obecnie, niezależnie od rozmiaru tekstu w menu ikony są nieprzyjemnie rozmyte.
Nie lepiej ci ręcznie wyrzeźbić menu wpisami typu:
<item icon="/usr/share/icons/hicolor/16x16/apps/geany.png" label="Geany"> <action name="Execute"> <command> geany </command> </action> </item>
@morfik
Menu pod PPM mam tak zbudowane samodzielnie (i bez ikon) ale potrzebuje podmenu które pokaże wszystkie zainstalowane aplikacje - a tam ikony się przydadzą.
Wcześniej używałem gnome-menu debian-menu. (wolałbym zostać przy openbox-menu)
Ostatnio edytowany przez jacekz (2013-12-01 19:57:59)
Takie podmenu pokazujące wszystko jest OOTB – id /Debian.
Openbox-menu jest jednak wygodniejsze (bardziej zwarte)
tylko te ikony...
Czy ja wiem, czy to menu ma jakąś przewagę nad tym natywnym openboxowym... Na pewno to openboxowe nie muli pc, a co do samych aplikacji, to wszystkie masz w /usr/share/applications/ . Nie wiem czy w tym Openbox-menu jest możliwość dostosowania wpisów, ale w tym openboxowym jak coś nie pasuje to zawsze można usunąć, dodać i przestawić.
Nie można ustawić, a rozmiar ikon w menu zależy od rozmiaru czcionki w nim.
@mati75
po powiększeniu czcionki rozmiar ikon faktycznie rośnie, ale nie ich rozdzielczość - przy dużych rozmiarach czcionek wygląda to fatalnie.
Pewnie trzeba folder ikon ustawić, żeby przyjęło większy rozmiar.