Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Witam
Mam u siebie na Debian-Chroot na Macierzy Synology serwer TVHeadend. Chciałem na tym debianie zainstalować najnowsze kodeki w wersji 55.
Instalowałem z repo experimental bo tylko tam są w wersji 55.
Zainstalowałem:
LIBAVCODEC-EXTRA-55
-libopus0 > 1.1
-libva1 >1.2
-libvpx1>1.3
-libx264-dev
-libx264-133
LIBAVCODEC-DEV
LIBAVFORMAT-DEV
LIBSWSCALE-DEV
LIBAVCODEC55
I niestety przy sprawdzaniu za przy budowie TVHeadend:
hts@Synology_DS713:~/tvheadend$ ./configure --prefix=/usr --enable-bundle --disable-avahi Checking support/features checking for cc execinfo.h ... ok checking for cc -mmmx ... ok checking for cc -msse2 ... ok checking for cc getloadavg ... ok checking for cc atomic64 ... ok checking for cc lockowner ... ok checking for cc qsort_r ... ok checking for py module gzip ... ok checking for bzip2 ... ok checking for pkg openssl ... ok checking for cc linux/dvb/version.h ... ok checking for pkg zlib ... ok checking for pkg libcurl ... ok checking for pkg liburiparser ... ok checking for pkg libavcodec <=55.0.0 ... fail checking for cc sys/inotify.h ... ok fetching dvb-scan files ... ok Compiler: Using C compiler: ccache cc Build for arch: x86_64 Binaries: Using PYTHON: python Options: cwc yes v4l no linuxdvb yes iptv yes tsfile yes dvbscan yes timeshift yes trace yes imagecache yes avahi no zlib yes libav no inotify yes curl yes epoll yes uriparser yes ccache yes bundle yes dvbcsa no kqueue no mpegts_dvb yes execinfo yes mmx yes sse2 yes getloadavg yes atomic64 yes lockowner yes qsort_r yes py_gzip yes bin_bzip2 yes ssl yes linuxdvbapi yes inotify_h yes mpegts yes mpegps no Packages: openssl 1.0.1e zlib 1.2.7 libcurl 7.26.0 liburiparser 0.7.5 Installation paths: Prefix: /usr Binaries: ${prefix}/bin Libraries: ${prefix}/lib Data files: ${prefix}/share Man pages: ${datadir}/man Final Binary: /home/hts/tvheadend/build.linux/tvheadend Tvheadend Data Directory: /usr/share/tvheadend