Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Strony: 1

Zbanowany

Nie wiem czy coś ja źle ustawiłem czy tak już było od początku.
Każdy program znika z pulpitu po kliknięciu "minimalizuj". Nie wiem gdzie to szukać bo od niedawna pracuje z tym środowiskiem.
Wygląda na to że coś z panelem nie tak i nie pokazuje otwartych programów w pulpitach bo one są uruchomione. Jak to się go przywracało do domyślnego wyglądu?
Ostatnio edytowany przez oli (2014-10-23 15:27:49)
Użytkownik

Poszukaj we właściwościach apletu przyciski okien może zaznaczyłeś jakąś opcje która ukrywa okna na panelu.
Dodałeś aplet przyciski okien do panelu?

Zbanowany

Tak, już sobie poradziłem usuwając panel i dodając nowy po czym poukładałem sobie po swojemu. Ale nie wiem jak przywrócić panel domyślny taki jak po instalacji system pyta na początku. Usuwałem pliki w .gconf/apps ale nic to nie dało.
A co do problemu to przypadkowo usunąłem aplet "przyciski okien".
Ostatnio edytowany przez oli (2014-10-23 16:00:13)

Użytkownik

Odnośnie czyszczenia konfiguracji Xfce4, wystarczy usunąć te dwa katalogi wraz z zawartością:
~/.config/xfce4 ~/.cache/xfce4

Psuj

Usuń katalog xfce4 z .cache w katalogu domowym.

Zubr, bydle na etacie.

jest applet ktory to robi, powinien ci minimalizowac program "try".
W xfce sie to firetray nazywa.
Ot taki ficzer zebys nie musial uzywac normalnego paska zadan, tylko wszystko w malych ikonkach trzymac.
Da sie ustawiac zachowanie tego ficzera (ppm->wlasciowoci czy tam ppm->properties).

Zbanowany

Ok, dzięki Panowie. Pomogło.
Strony: 1