Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.

Użytkownik

Wszystko jasne, ale jak zwykle diabeł tkwi w szczegółach. Chodzi o to, że fragment 1 Twojego kodu przepuszczony przez awk traci formatowanie i wygląda tak
753 0 obj (if \(this.hostContainer\) { try { this.hostContainer.postMessage\(['newPage', 'pp_376', 15259]\); } catch\(e\) { console.println\(e\); }};)Jak widzisz zapisany jest on w jednej linii. Teraz pytanie. Czy ten kod może być zapisany w jednej linii i czy po zmianie fragmentu 1 na fragment 2 może wyglądać tak?
753 0 obj (this.zoomType = zoomtype.pref; this.pageNum = 360;)
Użytkownik

Wygląda, że nie musi być nowy wiersz, a wystarczy spacja. Ale mogę się mylić. Zobacz dla pewności plik pod tym adresem: http://pl.rghost.net/58848774
Zmieniony kod teraz każe skoczyć do strony nr 1 (w kodzie strona 0, bo strony w JavaScripcie liczą się od 0 w pdfach). Wystarczy kliknąć na 31, przy Sir John A. w pdfie. W pliku pdf zmieniony kod jest w lini 6242.

Użytkownik

U mnie ten zmieniony kod wygląd tak
/JS (this.zoomType = zoomtype.pref; this.pageNum = 0;)
czyli przed nawiasem jest jeszcze "/JS"
Czy wszystkie pliki .pdf masz już rozpakowane? W jaki sposób liczyłeś w ilu liniach masz zmienić kod?
Ostatnio edytowany przez prosze (2014-11-02 18:27:25)
Użytkownik

Może tak być, tzn. może pojawiać się /JS. Te pliki pdf są dziwnie skonstruowane. Czasami po rozpakowaniu jest dostęp do JavaScripu - widać go w edytorze, czasami nie. Gdy nie ma, wystarczyć lekko zmienić kod JavaScrpt z poziomu Adobe Acrobat albo z pluginu http://www.evermap.com/abm_lnk_summary.asp#Editing% … ark%20Actions, zapisać plik, ponownie go odkompresować i pojawia się JavaScript w czystym tekście. Te modyfikacje wpływają na strukturę PDF, stąd czasami jest /JS, czasami nie. Ale to nie ma znaczenia. Wystarczy znaleźć:
Kodzik
if (this.hostContainer) {
try {
this.hostContainer.postMessage(['newPage', 'pp_322', 15259]);
}
catch(e) {
console.println(e);
}
};i zamienić na
(this.zoomType = zoomtype.pref; this.pageNum = 322-16)
Inaczej mówiąc, najlepiej szukać całego Kodzik (to co pp_ się zmienia, tak jak pisałem, cyfry rzymskie, arabskie itd.) i zmienić na to co wyżej (chodzi o kod wyżej z wynik odejmowania 322-16 po pp_)
prosze napisał(-a):
Czy wszystkie pliki .pdf masz już rozpakowane? W jaki sposób liczyłeś w ilu liniach masz zmienić kod?
Napisałem sobie skrypt do rozpakowywania plików, więc to chwila i mam wszystko rozpakowane. A występowanie pp_CYFRA_ARABSKA liczyłem za pomocą plugina wyżej przy użyciu regexa
(?<=pp_)\d+(?:\'\d+)?
Ponieważ struktura PDFów (czasami JavaScript widoczny, czasami nie) jest nieco zmienna (chyba spis treści i indeksy mają jakiś zakamuflowany ten JavaScript), cięzko zatem podać dokładną liczbę wystąpień tego, co chcę zamienić.
Ostatnio edytowany przez menteith (2014-11-02 18:50:43)

Użytkownik

To teraz sprawdzimy ile jest wszystkich linii, które należy zmienić. Zrób tak. Wejdź do katalogu w którym masz rozpakowane pliki .pdf (jeżeli jeszcze ich nie rozpakowałeś to je rozpakuj) i wydaj takie polecenie
awk '/pp_/{a++; print $0, a}' $(for x in *.pdf; do echo "$x"; done) > wynik.txtPlik "wynik.txt" wrzuć na hosting plików.
Użytkownik

Polaczylem wszystkie pliki do jednego - w pluginie do Acrobata wyszło mi, że skasowało 3112 linków - ale nie ma pewności, czy wszystkie to pp_ .
Plik jest tutaj: http://pl.rghost.net/private/58868045/40d056afb72613dc121c421fe7481876

Użytkownik

Do tematu wrócimy za kilka dni ponieważ w tej chwili jestem poza domem.
Użytkownik

Jasne, to to wracamy za parę dni.

Użytkownik

Rozwiązałeś już swój problem?
Użytkownik

Niestety nie.

Użytkownik

To wykonaj jeszcze raz czynności z postu o numerze 30.