Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Witam
nie wiem czy w dobrym miejscu piszę
postawiłem hosting na debianie, czy jest możliwe aby zablokować konkretny port domenie i tylko domenie
chcę wystawić grę po ip i chciałbym aby była dostępna tylko po ip a po domenie już nie.
Z góry dziękuję za szybką odpowiedź
Pozdrawiam

Podobno człowiek...;)

To zależy, jak domena ma osobny IP, to po tym IP (w Firewallu) jeśli to host wirtualny na Apachu czy innym serwerze www, na jednym adresie IP z innymi domenami, to wtedy w konfiguracji serwera, żeby odrzucał wywołania na daną domenę, albo wyświetlał zamiast tej strony podpiętej do domeny jakiś inny komunikat.
Ostatnio edytowany przez Jacekalex (2014-11-08 09:50:19)
Mam VPSa i adres ip
skonfigurowałem na tym vps'ie hosting (www, poczta itp) i podpoiłem domenę, a będę chciał jeszcze kilka podpiąć :)
na tym vpsie chciałbym wystawić po tym ip grę ale jak się okazuje działa też przez domenę a tego bym nie chciał
ta gra jest na konkretnym porcie i dlatego pytanie czy jest możliwe jakoś tej domenie podpiętej do tego serwera
zablokować, ewentualnie w przyszłości innym domenom
Dzięki za szybką reakcję
Ostatnio edytowany przez KonioPL (2014-11-08 09:56:20)

Psuj

Na takiej zasadzie działa DNS. Gra nie ma możliwości konfiguracji, aby słuchała tylko przez IP?

No właśnie chyba nie, dość stara gra :)
w cofigach gry jest niby myip= i host=, (są dwa configi)
gdy ustawię IP, w jednym przypadku w ogóle nie mogę się połączyć z grą (host)
w drugim przypadku działa też przez domenę (myip) dlatego myślałem że da radę domenie zblokować port
Czy w ogóle jest to możliwe by domenie zablokować port?
Ostatnio edytowany przez KonioPL (2014-11-08 16:26:41)