Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Strony: 1
no tak.. miałem ładnie testing i cos mnie podkusiło sobie upgrade zrobić na unstable...
Skończyło się oczywiściem brakiem x-ów i w ogóle hardcore..
myślałem o reinstalce nawet, ale tylko przez chwilkę...
właśnie zskończyłem downgrade na testing. Ale mam dziwny kit..
Otóż, jak włącza się system i gdm próbuje odpalić, to xserver wyrzuca error, żebe sprawdzić, czy jest x11-common i x-window-system.. Głupei pytanie, oczywiścei ze zainstalowane w odpowiednich wersjach ;] Pisze też coś o standardowych czcionkach (które MAM zainstalowane)
Więc loguję się na root'a, /etc/init.d/gdm restart i <pyk>, działa ładnie...
Wiecie co może być powodem ?
Mialem przeciez modularny xorg, w ktorym niektorych pakietow obecnych w wersji monolitycznej nie ma. Upgrade powinien byc bezproblemowy (dla mnie byl - nie uzywam gdm, kdm, xdm i innego syfu tego rodzaju, wiec osobiscie nie wiem jak z tym jest - podobno byly problemy), natomiast co do downgradu - tego bym nigdy nie zrobil. Dobrym pytaniem jest czy ktos kiedys przy projektowaniu xorg-7.0 w ogole rozwazal mozliwosc downgradu z modularnej na monolityczna wersje.
Strony: 1