Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!

Ogłoszenie

Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.

#1  2006-09-29 04:52:45

robgr85 - Nowy użytkownik

robgr85
Nowy użytkownik

Pioneer DVR-111L

Witam!

ostatnio załatwiłem sobie nagrywarkę dvd pioneer dvr-111L, wszystko ładnie az nagle zachciało mi sie nagrać dvd programem k3b, zaczeło się nagrywać pokazało się ostrzeżenie "unable to GET EVENT: input/output error"
podało predkość zapisu 16x,
ale samo nagrywanie przebiegło w 1.5 h (ponizej 1x).
czy to tylko wina k3b?
co może byc przyczyną takiego dziwnego działania nagrywarki?

pozdr,
Robert

P.S.
- nagrywarka działa na tym samym sprzęcie doskonale pod windowsem (mam Win- drukarkę, dlatego jeszcze u mnie na dysku zasmieca miejsce);
- w linuxie nagrywarka działa w trybie DMA,
- firmware jest świerzy,
-nawet jak odpalam k3b z konta roota to i tak powoli nagrywa :/

P.S.S. Czy znacie jakies oprogramowanie umożliwiajace na linuxie wykorzystanie technologi label flash?

#2  2006-09-29 15:29:38

rafi - Użytkownik

rafi
Użytkownik

Re: Pioneer DVR-111L

Jaką masz wersję Debiana? Jeżeli  Sarge to zapewne wersja programu growisofs (pakiet dvd+rw-tools) jest zbyt stara by poprawnie działać z tą nagrywarką.

Furie terribili!
Circondatemi,
Sequidatemi
Con faci orribili!

#3  2006-09-29 19:40:02

robgr85 - Nowy użytkownik

robgr85
Nowy użytkownik

Re: Pioneer DVR-111L

Jaką masz wersję Debiana? Jeżeli  Sarge to zapewne wersja programu growisofs (pakiet dvd+rw-tools) jest zbyt stara by poprawnie działać z tą nagrywarką.

mam sargea. sproboje zalatwic sobie nowsza paczke growisofs. napiszę czy pomogło.

Stopka forum