Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
WItam!
Pewnie na wstępie zostane zaatakowany za ten temat, ale totalnie nie wiem co robić.
Kupiłem nowego kompa:
procesor: Sempron 3000+
płyta główna: GIGABYTE K8N51GMF-RH NFORCE 410 DDR400/SATA S754
pamięć RAM: 512 Kingston DDR-1
HDD: 2x 250 GB Seagate Barracuda
karta grafiki: GeForce 7300GS
i chciałbym zainstalować Debiana Sarge. Czy jest to wogole możliwe?
To moje pierwsze kroki z Linuxem i proszę o wyrozumiałość :)
Napisze jeszcze że podczas pierwszej próby istalacji natrzymałem się na sterowniku karty sieciowej, a moje próby poszukiwania spełz ły na niczym :( (zintegrowana, tak jak dźwiękowa)

Moderator Mamut
1. jakiego obrazu instalacyjnego uzywales ? ... jezeli jest to obraz z starym jadrem moga byc spore problemy z nowym sprzetem ...
2. polecam nieoficjalne obrazy net-install z jakim nowym jadrem (link byl niedawno na forum ...) lub instalacje przez debootstrap (np. z Knoppixa - http://www.debianusers.pl/article.php?aid=61)
3. co do sprzetu to w instrukcji od plyty powinno byc okreslone na jakim ukladzie jest (zintegrowana) karta sieciowa oraz dzwiekowa i w razie problemow informacji tych nalezy uzyc do poszukiwania rozwiazania ...

Bicycle repairman

WItam!
Pewnie na wstępie zostane zaatakowany za ten temat, ale totalnie nie wiem co robić.
Kupiłem nowego kompa:
procesor: Sempron 3000+
płyta główna: GIGABYTE K8N51GMF-RH NFORCE 410 DDR400/SATA S754
pamięć RAM: 512 Kingston DDR-1
HDD: 2x 250 GB Seagate Barracuda
karta grafiki: GeForce 7300GS
i chciałbym zainstalować Debiana Sarge. Czy jest to wogole możliwe?
To moje pierwsze kroki z Linuxem i proszę o wyrozumiałość :)
Napisze jeszcze że podczas pierwszej próby istalacji natrzymałem się na sterowniku karty sieciowej, a moje próby poszukiwania spełz ły na niczym :( (zintegrowana, tak jak dźwiękowa)
Tak, możesz zainstalować sarge.
http://forum.dug.net.pl/viewtopic.php?t=4771
sarge-custom-0801.iso powinien wystarczyć