Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
 Użytkownik

Zainstalowałem (na Etch) Wine, na nim IE6, następnie Photoshopa. Przy uruchomieniu Photoshopa wyskakuje okienko o treści "Wine Gecko Install" i uruchamianie się zatrzymuje. Gdy zamknę to okienko z instalacją Gecko, to Photoshop się uruchomi ale kilka okienek ma treść "rendering html zatrzymane".
Przy poprzedniej instalacij Etcha było podobnie, ale Wine zainstalowało Gecko (z netu?) i wszystko śmigało (Photoshop, Pajączek)
Chciałem odnowić instalację, byłem pewny że za drugim razem będzie jeszcze lepiej a tu klapa .
Proszę o sugestie, podpowiedzi.
 Użytkownik

Wydalem wine polecenie uruchomienie IEXPLORE.EXE i Gecko zostało ściągnięte i zainstalowane!? Nic z tego nie rozumiem, ale Photoshop działa.
Myślę że to czytanie Waszyego forum tak mnie natchnęło. 
Wesolych Świąt.

Palacz

Takie rzeczy w wine sie zdazaja.
Uzywam slownika PWN-Oxford ktorego trzeba instalowac dwa razy zeby dzialal.

Adamin

Ojciec Założyciel
	Tu chodzi o zabawny trik z microsoftu. Aby dokończyć instalację musisz zrestartować system. Dlatego instalacja np. M$ Office pod wine trzeba robić dwa razy aby działało, natomiast CrossOver Office ma opcję "simulate windows reboot"

Palacz

Jesli by tak bylo to wystarczy po pierwszej instalacji wydac polecenie wineboot. I powinno działać.Muszę sprawdzić na moim słowniku.
Wesołych Świąt