Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.

Członek DUG

mam mianowicie takie pytanie nie mam w domu wypalarki a dysponuje jedynie neostrada wiec czy uzywajac tego :
http://goodbye-microsoft.com/
moglbym zainstalowac sobie debiana ?? aktualnie uzywam kubuntu daper drake ( bo mi przyslali plytki :P) posiadam rowniez plte z knoppixem 5.01 moj naped dvd nie dziala niestety a w sklepach sa tylko plytki z debianem na dvd ;(
wiec jakies pomysly jak miec debiana w mojej sytuacji ?? ( raczej nie mam gdzie sciagnac i nagrac ;()

elektryk dyżurny

to może nagram ci tą płytę i wyślę pocztą? oddasz mi dwa piwa przy okazji

Członek DUG

serio moglbys?? dam ci adres na priva:P

elektryk dyżurny

no nie ma sprawki, tylko powiedz mi bo nie zajarzyłem
1. chcesz stable czy testinga?
2. to ma być cd netinstall, tak?

Ojciec Założyciel
pewnie najlepiej netinstall
mam przygotowane pliki i katalogi pod neostrade, jak chcesz to Ci prześlę (zamiast moich danych wstawię XXX XXX)
Opisałem Ci w shoutboxie :)

Członek DUG

Tak wogole to DZIEKI WIELKIE :P tak netinstall by bnyl najlepszy bo bede mogl zainstalowac tylko to co mi rzeczywisce potrzebne i najswierzsze pakiety i najlepiej unstable lub testing bo po przedpotopowym draperze bede mogl wreszcie miec jakies sensowne programy .
bodzio jak jest potrzebne tylko ueagle to ja moge sciagnac sobie i z pod knopixa wzucic na partycje z pod windy sie nie uda bo zaden z moich programow nie obsluguje reiserfs a takowy chial bym zainstalowac( niestety kubuntu nie pozwalalo na inna partycje niz ext 3 bo sie sypal qtparted)
ale jesli potrzeba czegos wiecej moglbys wzucic na jakis host np rapid lub megaupload
i jeszcze raz dziekuje wlasnie robie sobie bakup wazniejszych plikow .

Członek DUG
mam przygotowane pliki i katalogi pod neostrade, jak chcesz to Ci prześlę (zamiast moich danych wstawię XXX XXX)
Opisałem Ci w shoutboxie :)
poślij mi też :)
ps. a do net24 tez masz?:>

Admin łajza

netinstall by bnyl najlepszy bo bede mogl zainstalowac tylko to co mi rzeczywisce potrzebne
przecież sam base-system można zainstalować również z "normalnej" płytki

elektryk dyżurny

dobra nygusy, to teraz gadać jeszcze jaką architekturę chcecie: i386 czy ia64
Bodzio radzi, żeby powysyłać cd1 z etcha 3.1_r4 - będzie grało

Członek DUG

386 oczywiscie :P KOCHAM CIE :P

Ojciec Założyciel
A tu macie wszystko do neostrady - zaznaczam że do Sagema
http://www.bodzio.dug.net.pl/pliki2/neostrada.tar.gz
ponoć że na speedtoucha też działa. Na te nowe modemy chi”skie co tepsa teraz daje oppisy są na forum ubuntu. Jak znajdę czas to się tym zajmę, a właśnie mam dla kolegi to zrobić.

Palacz

Moze ktos przetestuje ten opis na speedtoucha.
http://cws-telkomp.eu/forum/topics6/350.htm#1120
Pozdrawiam

Członek DUG

hmm mam juz deba od jakiegos czasu ale co sie okazalo plytka ktora mi przyslales byla troszke uszkodzona :P ale sie dzieki teu nauczylem myslec i pop[rostu zainstalowalem debootstrapem lol szkoda ze mi nikt nie podpowiedzial ze tak sie da :P papappaapapapapapapapa calusyyyyy :P

Ojciec Założyciel
papappaapapapapapapapa calusyyyyy :P
ej, głupi jesteś ?czemu tak ostentacyjnie? - Sowińska każe Cię aresztować :)

Admin łajza

ej, głupi jesteś ?czemu tak ostentacyjnie? - Sowińska każe Cię aresztować :)
torebką go, torebką! i w nogi, choć w szpilkach kiepsko się biega :/

Członek DUG

orientacja sexualna twinkiego winkiego jest tylko i wylacznie jego osobista sprawa - norweski rzecznik praw dziecka :P