Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
mimo, że w GB mieszkam to sie zmobilizuje i pojadę do Londynu zagłosować
może już nie będę miał tutaj obciachu ;)
pozdrawiam
miłosz
tak. jeszcze spróbuję żonę przekonać, która jak sama twierdzi "ma w dupie całą tą politykę" :P
jea, ja juz 5 znajomych zebralem.
Mieszkam w bawarii i wszyscy paczka jedziemy do monachium.
+ od 2 dni szukam w necie stronki, na ktorej by pisalo jak na obczyznie glosowanie sie odbywa. i nic znalesc nie moge.
zna ktos jakis dobry adres ?
od 2 dni szukam w necie stronki, na ktorej by pisalo jak na obczyznie glosowanie sie odbywa. i nic znalesc nie moge.
może podobnie jak z głosowaniem w Polsce, ale poza miejscem zameldowania? trzeba napisać podanie do właściwego względem zameldowania urzędu miasta/gminy o świstek umożliwiający głosowanie w dowolnym okręgu wyborczym.
jea, ja juz 5 znajomych zebralem.
Mieszkam w bawarii i wszyscy paczka jedziemy do monachium.
+ od 2 dni szukam w necie stronki, na ktorej by pisalo jak na obczyznie glosowanie sie odbywa. i nic znalesc nie moge.
zna ktos jakis dobry adres ?
Nowego nowego ogłoszenia jeszcze nie ma, ale nic się nie zmieniło chyba.
http://www.pkw.gov.pl/pkw2/index.jsp?place=Lead07&a … amp;page=text
Oczywiście będę głosować. :)
To moje pierwsze wybory. Czy mógłbym sobie odpuścić?
przedyskutuj sprawę ze swoim sumieniem ;)
A może machniecie ankietę z partiami - zrobimy sobie wybory na forum ;-)
Edycja:
Platforma coraz bardziej się kompromituje- więc nie idę :P
Edycja:
Platforma coraz bardziej się kompromituje- więc nie idę :P
Nie głosując oddajesz głos na partię która ma zelażny elektorat czytaj PIS i LPR, i to oddajesz głos podwójny.
Ludzi psioczą że rządy są takie a nie inne a na wybory nie chodzą.
Ja byłem na ostatnich i mam prawo narzekać :)
Tylko mi nie mówcie, że głoś wyborcy się liczy, a im więcej nas pójdzie do urn tym lepiej.
Srały muszki będzie wiosna.
P.S. oczywiście jako przedstawiciel betonu, na dupokratyczną orgie pójdę oddając głoś na sektę.
jak zwykle idę
i jak zwykle wrzucę nieważny głos, niestety nie ma partii, na którą można z czystym sumieniem zagłosować
Bez większościowej ordynacji i jednomandatowych okręgów wyborczych jeszcze długo nie zmieni się ten popaprany system polityczny. Póki poseł nie będzie zagrożony wizją porażki w następnych wyborach będzie miał w d****e swoje obietnice. Jeśli jest wysoko w partii i ma tam chody to zawsze wcisną go na taką listę, że ma pewny mandat, mimo niewielkiej ilości głosów. :/
Na razie nie ma praktycznej możliwości głosowania na osoby, tylko na partie.
i jak zwykle wrzucę nieważny głos, niestety nie ma partii, na którą można z czystym sumieniem zagłosować
równie dobrze możesz nie iść :)
trochę danych z poprzednich wyborów
- liczba uprawnionych do głosowania: 30229031
- Liczba ważnych kart: 12244903
- frekwencja: 40.57%
- głosy na PIS 3185714
Wnioski: trochę ponad 10 % społeczeństwa wybrało partię która wygrała wybory.
Nie idąc do wyborów albo oddając głos nie ważny przykładacie rękę że ta partia wygra jeszcze raz.
@ Robot_
Nie dyskutuj z debilem. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem
- genialne
@czadman
Korwin rulezzZ, do dzis pamietam jak korwin lumpexow w TV bronil! Mial wypasiona kamizelke do bilarda, prosto z lumpa.
@ Robot
"równie dobrze możesz nie iść :) "
nie, jezeli nie chcesz isc dla siebie
to zrob to dla swoich (przyszlych) dzieci.
Ja nie chce zeby moje przyszle pociechy do mnie "kwa kwa kwak" mowily.
@ Robot
"równie dobrze możesz nie iść :) "
nie, jezeli nie chcesz isc dla siebie
to zrob to dla swoich (przyszlych) dzieci.
Ja nie chce zeby moje przyszle pociechy do mnie "kwa kwa kwak" mowily.
masz racje należy iść do wyborów, to co napisałem odnosi się do tego że nie ma różnicy pomiędzy "iść i oddasz głos nieważny" a zostać w domu.
Ja juz kilka glosowan olalem, ale chyba czas wziac na siebie odpowiedzielnosc za losy tego kraju. Ide na 100%!
nie ma różnicy pomiędzy "iść i oddasz głos nieważny" a zostać w domu.
chodzi o zasady
a wiesz że politycy mają w dupie takie zasady?
Niestety nie głosując oddajesz głos na populistyczne partie które mają stały elektorat.
Niestety nie głosując oddajesz głos na populistyczne partie które mają stały elektorat.
w takim razie zamiast zagłosować na idiotów przez niegłosowanie/oddanie pustego głosu, mam zagłosować na innych idiotów przez oddanie na nich głosu? tylko ja widzę w tym brak logiki?
politycy maja w dupie zasady azhaga, ale on tez ma ich w podobnym miejscu, cakowicie go rozumiem :)
tez bym nie szedl glosowac , ale oni LEJA na to czy ja zaglosuje czy nie, im zalezy zeby byla niska frekwencja bo moherowi fanatycy i tak zaglosuja na Kaczorow i ojca dyrektora, a ja tak NIE (!) chce
Na PiS nie zaglosuje, bo to klamcy, (vide jacek olgiert kurski)
na PO nie, za ich Peerelowska propagande bialym napisem na czarnym bilboardzie... nie zylem w tym systemie, ale nie chce powrotu
Oddam glos na liste UPR + LPR.
dlaczego? Uwazam Giertycha za kiepskiego ministra, ale bardzo wyksztalconego czlowieka i rpzede wszystkim- szczerego, ale moim glownym typem jest wlasnie Unia Polityki Realnej, ktora wprost mowi, ze tylko w ten sposob moga dostac sie - chyba po raz pierwszy (?)
nie wierze w klamstwa innych partii, jak wejdzie UPR i on mnie zawiedzie, to beda moje pierwsze... i ostatnie wybory ;]