Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.

Członek DUG
Witam!
Mam trochę takie laickie pytanie bo nigdy tego nie potrzebowałem i nawet sie nie zagłabiałem w tym czymś:
chodzi mi o takie coś.jak określić wielkość katalogu użytkownika?tzn. chcę założyć konto użytkownika na jego www.ale chcę mu tylko przydzielić 100 MB, innemu znów 200MB.jak i gdzie sie to ustawia?czy sa jakieś wartości domyślne?
Pozdrawiam

Członek DUG

quota http://www.dug.net.pl/servery/quota.php
PS. To pytanie raczej do działu software.

Członek DUG
Witam!
czyli wygląda ze jeszcze to nie takie laickie pytanko.(hihi).a istnieje jeszcze jakiś inny sposób?
Wielkie dzięki
P.S. Gdybym wiedział że o to chodzi i tak to sie robi to bym tutaj napewno nie pytał.ale skoro mi chodzi o limity na www wiec pomyślałem że zapytam tutaj.

matka przelozona
z twojej wypowiedzi wynika ze chesz oddac userow np 100 MB przetrzeni dyskowej na jego pliki powiedzmy strone internetowa.....
jesli chodzi o rozwiazanie problemu to quota jest jednym z najbardziej skutecznych sposbow do tego celu w/w artykul napisany dawnoootemuuu nie wiem czy jest aktualny ale jak znajde troche czasu to sie tym pobawie i napisze upgrade artykula o quocie :]

Członek DUG