Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Co trzeba zainstalować lub co trzeba wkompilować w jądro podczas instalacji systemu. Instaluje Etcha. Chodzi mi o najprostszy router z open VPNem.
Dzięki i pozdrawiam
tripoli
obsługe iptables ,protokołu ppp ,sprzętu na którym bedzie router - taka naprawde podstawowa konfigurcja
szewczyk napisał(-a):
obsługe iptables ,protokołu ppp ,sprzętu na którym bedzie router - taka naprawde podstawowa konfigurcja
ostatnio mnie naszlo i odpowiadam wszystkim ... MIKROTIK zaspokoi twoje wszystkie potrzeby :)
żeby działał OpenVPN w jajku musi być:
Device Drivers Network device support ---> <*> Universal TUN/TAP device driver support <*> Ethertap network tap (OBSOLETE)
Czyli podsumowując aby postawić najprostszy router na Debianie to trzeba mieć:
- 2 karty sieciowe
- maskarade
- iptables
Cos jeszcze do tego dodac?
tripoli
tripoli1 napisał(-a):
Czyli podsumowując aby postawić najprostszy router na Debianie to trzeba mieć:
- 2 karty sieciowe
- maskarade
- iptables
Maskarada i iptables nie są konieczne.
bolos_11 napisał(-a):
szewczyk napisał(-a):
ostatnio mnie naszlo i odpowiadam wszystkim ... MIKROTIK zaspokoi twoje wszystkie potrzeby :)
Nie no mikrotik jest wyczesany to fakt ;D super sprawa ale do zabawy wolałbym taki lunuchowy ;p
bolos_11 napisał(-a):
szewczyk napisał(-a):
Z tego co widze to Mikrotik nie ma OpenVPN