Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
a wiec uzywam sobie mplayera 1.0pre7 czy jakostakos sciagnietego ze stroyn projektu
kmpilowany z nastepujacymi parametrami
./configure --with-extralibdir=/usr/lib --language=pl --with-codecsdir=/usr/local/share/mplayer/codecs
i teraz ma on ciekawy rozjazd uruchamiam program podajac sciezke do jakiegos pliku avi on sie na full screena zapodaje i wszedzie gdziejest czarny obszar mam wojen piksli kolorowych albo mrygajace paseczki jak dam q to mi nie wylacza mplayera do konca tylko w gurny rogu miga znak _ jak sie przelacze na konsole i wruce na x'y to jest wszystko ok
mial ktos cos takiego
zadalam se pytanie tera s na nie odpowiem
a wiec zwalczylam temat
do systemu dodalam nastepujace devele
libgtk1.2-dev
zlib1g-dev
libjpeg-dev
libsdl1.2-dev
zmienilam kompilatora na
gcc-2.95.4
przekompilowalam i dziala
A propos kompilatora - macie jakiś sposób żeby sobie elegancko zmieniać kompilator gcc ?? chodzi mi o to czy da się mieć dwie wersje na raz w systemie i u żywać ich odrębnie, tak aby jedne źródła kompilować np 2.9.x a inne 3.x.x bez "install-uninstall-reinstall gcc"
da się coś tu pokombinowac ?? bo tak sie zastanawiam
Albo możesz ustawić przed kompilacją wersje kompilatora przez ustawienie zmiennej CC. Np: export CC=gcc-3.3.
kompilator 3.3 ma bugi, polecam 3.0 lub 3.4