Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.

Na wstępie chciał bym się przywitać gdyż jest to mój pierwszy post na tym forum :) Przeszukiwałem forum ale nigdzie nie mogłem znaleść takiego tematu. Mianowicie szukam programy do katalogowania filmów, który umożliwiał by pobieranie danych z takich serwisów jak filmweb.pl fdb.pl itd. czy w ogóle taki program istanieje na lina ?

Członek DUG
 Członek DUG

o ile się nie mylę to aplikacje pod KDE, a coś pod GNOME ? co obsłuży polskie serwisy ?

Członek DUG
 Członek DUG
	To ja się podłączę. Znacie może aplikację, która generuje na podstawie mptrójki (czyli np. odczytuje niektóre tagi id3) inne informacje dotyczące utworu? Z jakiego albumu pochodzi, który ma numer, jaki to gatunek muzyki etc.
Widzę to tak - mptrójka ma tagi Artist/Title - program więc łączy się z jakimś serwerem i wyszukuje reszty informacji :P
Nie za dużo wymagam?
EDIT: 
W skrajnym przypadku może być pod Windowsa :P (XP)
Ostatnio edytowany przez urug (2008-09-30 15:24:47)

Członek DUG
 Członek DUG

co do ID3 to jest taki serwis jak musicbrainz, klientow do tego jest troche: amarok, kid3, picard, ...

Członek DUG
 Członek DUG
	Dzięki, zaraz poszukam.
Zainstalowałem Quod Libet - pomijając fakt, że program bardzo mi się podoba (mpd poszło w odstawkę), to jednak ten musicbrainz to nie do końca to.
Ostatnio edytowany przez urug (2008-09-30 16:58:09)

Gambini
 Gambini

Nie chcialem tworzyc nowego watku, dlatego sie dopialem do tego. Mianowicie szukam jakiegokolwiek edytora tagow, ale do filmow. Najlepiej by bylo, abym nie musial uruchamiac do tego wine:) Moze byc nawet prosty i prymitywny. Oczywiscie, jesli pobieralby jeszcze informacje z imdb, to byloby super, ale nawet bez tego bylbym wdzieczny. Cos, jak EasyTag, ale do plikow filmowych.