Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.

Użytkownik
	Hej.
Szukam ludzi z PG (najlepiej ETI, choć nie tylko). Próbujemy stworzyć OpenSourceowe kółko naukowe (coś jak Kernel tyle że lepsze i fajniejsze ;]). Jeżeli by byli chętni to mielibyśmy większą siłę przebicia w załatwianiu różnych rzeczy (kasa na projekty, serwer, pączki).

prawie jak admin

Jestem z Matematyki Stosowanej :)
I byłbym zainteresowany udziałem, tylko nie wiem w jakim zakresie - moje studia zbliżają się do końca.

Wredotka

thalcave, wsparcie duchowe się liczy ;]
Poczekajcie ze 2 lata, przy dobrych wiatrach śmigne na gdyńską AM to się połączy siły :D

elektryk dyżurny

Trin napisał(-a):
śmigne na gdyńską AM to się połączy siły :D
to musisz u ryśka frycowe zapłacić :P
jestem na am na elektryku, ale to wam chyba nic nie daje? w sumie nie słyszałem o międzyuczelnianych kołach naukowych

prawie jak admin

Jest możliwość dołączenia do koła kogoś spoza uczelni na pełnych prawach

elektryk dyżurny

no to wchodzę w te bułki. kiedy pierwsze spotkanie koła, gdzie i kto stawia? :p

Użytkownik
	Właśnie nie wiem czy jest możliwość. Statut (lekko przerobiony statut innych kół) mówi o tym, że członkiem koła mogą być tylko studenci Politechniki Gdańskiej. Poza tym dochodzi ta ostatnia afera z SSPG i że niby u nas nie ma czegoś takiego jak koło/zgromaczenie studenckie wychodzące poza PG (dlatego porozwiązywali wszelkie besty, erasmusy itp i pozakładali na nowo wewnątrz pg, ale już niepowiązane z zewnętrznymi organizacjami).
 Użytkownik

Wredotka

rychu, idzie tam wytrzymać? 
I pozwole sobie zapytać, trzeba się namachać żeby się dostać czy ludzkie warunki stawiają?

elektryk dyżurny

zależy gdzie chcesz iść. na elektryk, mechanę i nawigację biorą jak leci - niedługo nawet będą łapanki w trójmieście urządzać, bo bywa, że na 100 miejsc przychodzi 25 chętnych
na administracje jest już trochę ciężej się wbić, wydział podobno jest wysoko ceniony w porównaniu do prywatnych szkół których się teraz mnóstwo narobiło. ale jak się dostaniesz to cię już raczej nie wyrzucą.

Wredotka

Ja celuję w elektrykę, nigdzie indziej nie chcę.
Martwi mnie tylko służba wojskowa jaką aplikują, troche ostro to wygląda ale czas pokaże.
Dzięki.
Ostatnio edytowany przez Trin (2009-02-24 18:37:26)

elektryk dyżurny

ta służba wojskowa to ściema, trochę się tam drepta na placu i potem śpi parę godzin na wykładach, na których opowiadają pierdoły w stylu: "karabin służy do niszczenia siły żywej przeciwnika". zaliczenie za obecność, bezstresowo.
a jaki kierunek? automaty, elektronika czy sieci?

Wredotka

Poluję (czyt: uparłam się..) na Elektrotechnikę- elektroautomatyka okrętowa.
lub 
elektronika i telekomunikacja-elektronika morska.
Ostatnio edytowany przez Trin (2009-02-24 20:09:23)

Członek DUG

Trin napisał(-a):
Poluję (czyt: uparłam się..) na Elektrotechnikę- elektroautomatyka okrętowa.
lub
elektronika i telekomunikacja-elektronika morska.
Elektronike to sobie daruj, ja jestem po elektronice - mase trudnej nauki a roboty po tym w polsce niet. A jesli juz znajdziesz to za smieszna kase.
Informatyka troche oklepana, za to telekomuna daje rade przyjemny kieruneczek i latwo o prace.

Wredotka

Druga opcja którą wskazałam (elektronika i telekomunikacja) bardziej mi pasuje- daje więcej możliwości i wyższe szczeble więc raczej tam będe celować.
Ostatnio edytowany przez Trin (2009-02-24 20:59:11)

prawie jak admin

Statut (lekko przerobiony statut innych kół) mówi o tym, że członkiem koła mogą być tylko studenci Politechniki Gdańskiej.
można spróbować wcisnąć 2 wersje statusu... :)
Może przejdzie... jakby była możliwość to chętnie bym współpracował z kołem po moich studiach

elektryk dyżurny

po tym możesz być co najwyżej radzikiem na statku, więc szczeble to wcale nie za wysokie. sieci są faktycznie oklepane, poza tym spora konkurencja z polibudy. ja ze swej strony polecam automaty, bo to taki najbardziej ogólny kierunek - po tym dostaniesz robotę w każdym zakładzie przemysłowym na lądzie. a jak chcesz robić karierę i zostać panią kapitan żeglugi wielkiej i inkasować miesięcznie 300 000 USD to tylko nawigancja

Wredotka

Teraz to mam mętlik, ale dzieki- rozważę to.
A tak naprawde to dowiadywać się będe w przyszłym roku. Narazie AM jest w fazie planów i ambicji.

elektryk dyżurny

to może zaproponuję jakiś mały trójmiejski zlot np. w stacji de luxe albo inna miejscówka do wyboru, możemy dogadać szczegóły odnośnie tego koła

Użytkownik

prawie jak admin

EEE... to tylko nas dwóch?
ale spotkanie przy piwku można i tak urządzić :)

elektryk dyżurny

no właśnie, zawsze możecie zapraszać sympatyków koła albo coś w ten deseń :p