Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.

Członek DUG
	Aktualnie używam Claws-mail'a + odpowiednia wtyczka, ale odnoszę wrażenie że to nie sprawuje się za dobrze (Oznacza mi przeczytane już tematy jako nieprzeczytane i się czasem zapętlam).
Szukam więc czegoś, co nie będzie instalowało jako zależności libów KDE, ani gnome, a przy tym potrafiło umieścić się w trayu. Any ideas?
EDIT:
Chyba że to wina interii...
Ostatnio edytowany przez urug (2009-04-08 12:00:03)

Łowca lamerów

szkoda że skreślasz kde, bo akregator na prawdę jest super. gnomowy liferea? z najlżejszych to chyba tylko conky.

Green Reaper

również polecam liferea ze względu na malutkie zależności

Członek DUG

Członek DUG
	Cześć,
dzięki wszystkim za propozycję. Dam szansę temu programowi liferea, chociaż dociąga gconf'a, a tego chciałem uniknąć.
chyl-o, o ile widzę to to jest jakaś usługa online. Ja jestem na to zbyt konserwatywny :-)

Członek DUG
	urug napisał(-a):
Cześć,
dzięki wszystkim za propozycję. Dam szansę temu programowi liferea, chociaż dociąga gconf'a, a tego chciałem uniknąć.
chyl-o, o ile widzę to to jest jakaś usługa online. Ja jestem na to zbyt konserwatywny :-)
Zgadza się, to jest usługa on-line. Z tym, że działająca bardzo porządnie. Nie zaszkodzi spróbować czegoś nowego.

Członek DUG

polecam czytnik opery!

Członek DUG

Użyszkodnik
	Operę można zminimalizować do zasobnika systemowego ;) .

Członek DUG

Członek DUG

to chyba szybsze i wygodniejsze rozwiązanie, niż używanie zewnętrznego programu i w razie potrzeby odpalanie przeglądarki (a jeżeli i tak trzymasz ją otwartą, to w ogóle mija się z celem).

Członek DUG

Użyszkodnik
	Jeżeli dopuszczasz czytnik w przeglądarce, to może zainstaluj któryś z dodatków?
Domyślne dynamiczne zakładki sszą, ale jestem przekonany że widziałem gdzieś normalny czytnik do Fksa.

Członek DUG
	Masz dobry pomysł Minio. że też nie pomyślałem o wtyczce. Zaraz czegoś poszukam. Co prawda nie będzie traya, no ale zawsze to 1 dodatkowa aplikacja mniej.
Zainstalowałem "SAGE" który znajduje się w debianie. Poza felernym skrótem klawiszowym który jest w konflikcie z "Zakładki" to całkiem przyjemny plugin :)
Ostatnio edytowany przez urug (2009-04-09 12:42:20)

Użyszkodnik
	urug napisał(-a):
Co prawda nie będzie traya, no ale zawsze to 1 dodatkowa aplikacja mniej.
;).

Członek DUG
	Minio, ja i tak mam odpalone zawsze po kilka okien ff, więc bez traya dam radę (a kilka ikon w trayu nie było by fajne).
Napisałbyś lepiej jak wyłączyć te mnemoniki (tak to się nazywa?), bo Alt+Z mi Zakładki otwiera, zamiast Sage :/

Użyszkodnik
	Ależ urugu, skąd pomysł że ja używam Fksa? Ja go trzymam tylko do flaszek i javy. Więc choćbym chciał, to nie potrafię pomóc.

Imperator

czytnik opery jest całkiem fajny :) tez polecam
Ostatnio edytowany przez Yampress (2009-04-09 15:47:17)

Członek DUG

unknown

Członek DUG
	Kurdę, jednak ten Wizz nie za dobrze działa - w każdym razie w wersji którą posiadam (3.0.0). Już kilkukrotnie wyczyścił mi listę przeczytanych wiadomości. Będę musiał się przyjrzeć innym rozwiązaniom, które sugerujecie u góry. Może opera... ;-P

Użytkownik

urug, kilka miesięcy temu szukałem czegokolwiek na linuksa na czym wygodnie można korzystać z rss, nawet nie narzucając sobie ograniczeń co do balastu KDE czy Gnome. Akregator to jedyny dopracowany program, ciekawy był też RSSOwl, ale to java i mocno przymula. Reszta programów jest tak niedopracowana, że trzeba dużo samozaparcia żeby z nich korzystać, nie mówiąc już nawet o komforcie pracy.

Członek DUG

Użytkownik

Na pewno będziesz zadowolony. Dla mnie ważną sprawą była konfiguracja pasków narzędziowych a w akregatorze można na nich umieścić chyba wszystko ;) A dzięki temu bardzo wygodnie się korzysta na co dzień.

Członek DUG
	Miałeś rację. Po tych 2 dniach używania muszę przyznać, że ten program jest na prawdę dobry. Niestety po starcie czasem wywala mi informację, że na innym pulpicie już jest uruchomiona jego kopia. Który plik z ~/.kde mogę bezpiecznie wywalić by tego nie było?
Wygooglałem że chodzi o: ~/.kde/share/apps/akregator/lock
Dla potomnych :-P
Ostatnio edytowany przez urug (2009-04-19 09:14:03)