Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Członek DUG

Witam
Zainstalowalem xmms, ale mam 2 problemy, otoz jak wlaczam go przez menu w fluxboxie to on mi ciagle gubi ustawienia, ciagle wlacza sie tylko male okienko bez playlisty i skina, aha no i nie moge wlaczac skinow *.zip.
No i jak sie zainstalowal xmms to nie mialem katalogu ~/.xmms wiec go utworzylem, z gory wielkie dzieki i pozdrawiam

Członek DUG
katalog /.xmms utworzy sie dopiero jak uruchomisz XMMS'a a ustawienia moze gubic bo moze wylaczasz go przez XKILL albo razem z systemem, zrob ustawienia i wylacz go normalnie, ja czasami mam tak ze jak go wylaczy inaczej to zgubi ostatnie ustawienia
Użytkownik
aha no i nie moge wlaczac skinow *.zip
Trzeba rozpakowac i wrzucic do katalogu Skins.
No i jak sie zainstalowal xmms to nie mialem katalogu ~/.xmms wiec go utworzylem, z gory wielkie dzieki i pozdrawiam
Skasuj katalog co sam utworzyles, uruchom z menu Xmms, on sam stworzy katalog w ktorym beda ustawienia (nie bedzie ich juz gubic).
ciagle wlacza sie tylko male okienko bez playlisty i skina
Po instalcji w menu -> zakladka sounds (dzwieki) pojawiaja XMMS i wmXMMS, zapewne wchodzisz przez ten 2 :P
Członek DUG

ale zipow tak samo jak tar.gz nie trzeba rozpakowywac, tak jest napisane na stronie xmms'a. No dobra skasuje ten katalog, ale jak mam z menu wybrac xmms'a jak go tam nie mam, pisalem ze mam fluxboxa, sam go dopisalem do menu.

Członek DUG

Zainstalowane programy same powinny sie dodawac do menu.
Zainstaluj pakiet menu:
apt-get install menu
Od tej pory po instalacji programów wydawaj polecenie:
update-menus
To sprawi ze progrmy znajdą sie w menu
Co do fluxboxa istotny moze tez byc wpis w ~/.fluxbox/init a dokładnie to:
session.menuFile: ~/.fluxbox/menu
zobacz czy u Ciebie nie wskazuje przypadkiem gdzie indziej jak tak to popraw.
I pamiętaj że nie zaleca sie robić zmian w configach fluxboxa podczas gdy fluxbox jest uruchominy.

Użytkownik

man xmms
tam jest wszystko jak na dłoni