Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.

Członek DUG

Mam debiana squeeze + Ileweasel 3.0.9 + flash player od adobe i kurcze od ostatniej aktualizacji systemu strasznie niestabilnie chodzi często zżera mi 50%-100% procka (2x 1.73Ghz). I mam tak na dwóch komputerach! na jednym jest amd64 na drugim i686 ;/
Ma ktoś podobnie? zaczyna mnie to mocno irytować

złodziej wirków ]:->
Ja mam tylko Pentium M 1.6Gzh i flash też zżera średnio 70-100% proca (o ramie nie wspomnę ;]). Dlatego filmiki zacząłem oglądać przez skrypcik umieszczony tutaj Zaczynam powoli myśleć nad czymś podobnym do innych serwisów. Ale na razie niestety sesja i te sprawy więc przyjemności na kiedyś. Pozostanie tylko problem z gierkami flasha a tak to będzie się można pozbyć śmiecia z systemu ;]

Administrator

Przyznam, że mam to samo. Czasem przestaje kompletnie reagować, obciąża na maxa cpu. Jedyny sposób to restart programu i wyłączenie części zakładek. Może faktycznie to wina flasha, niektóre strony znacznie obciążają cpu. Jak się ma kilka takich w zakładkach to koniec.

Palacz

Na operze flash wydaje się lepiej działać.

Admin łajza

Ale też jest daleki do doskonałości.

Członek DUG

No kurcze ale jeszcze niedawno przed upgrade'm (3-4dni temu) chodził bez zarzutu na obydwóch komputerach. Nigdy w sumie specjalnie na niego nie narzekałem ale to co teraz się dzieje to masakra!! Strasznie mnie to wkurza ;/

Bicycle repairman

Ogólnie firefox jest nawet w stabilnych wersjach bardzo niestabilną przeglądarką. :/

fakam fszycho
Pod debianem jeszcze tego nie sprawdzałem: http://getswiftfox.com/
Odchudzony firefox

Członek DUG

czadman napisał(-a):
Ogólnie firefox jest nawet w stabilnych wersjach bardzo niestabilną przeglądarką. :/
to jaką przeglądarkę polecasz?

Bicycle repairman

Używam firefoksa oraz w3m. Vimperator w ff jest nie do pobicia. :)

fakam fszycho
Do czytania tekstu wystarczy elinks, do zdjęć i tekstu dillo ale nie potrafię w tym nawigować, ciekawym projektem jest midori ale też nie była - o ile pamiętam - przesadnie stabilna.
Najfajniejsza jest IMO opera ale ja siedzę na gtk

Admin łajza

Polecam Midori i Arorę, nie mają takich możliwości jak Firefox czy Opera, ale do przeglądania sieci nadają się znakomicie.

Członek DUG

firefoxa i iceweasela czasami warto odchudzic:
aptitude install sqlite3
#!/bin/bash
username=$(whoami)
proc="$(ps aux | grep $username | grep -v $0 | grep firefox | grep -v grep)"
if [ "$proc" != "" ]
then
echo "shutdown firefox first!"
exit 1
fi
curdir=$(pwd)
for dir in $(cat ~/.mozilla/firefox/profiles.ini | grep Path= | sed -e 's/Path=//')
do
cd ~/.mozilla/firefox/$dir 2>/dev/null
if [ $? == 0 ]
then
echo "i'm in $(pwd)"
echo -e " running...\n"
for F in $(find . -type f -name '*.sqlite' -print)
do
sqlite3 $F "VACUUM;"
done
echo -e "done in $(pwd) ...\n"
else
echo -e "\n !!!! Error while entering directory $dir !!!!\n"
fi
done
echo "Job finished";
cd $curdirSkrypt zapisac do pliku i nadac atrybut x
Skrypt ten znalazlem na jakims blogu od łubudubu
Po dluzszym czasie uzywania troszke szybciej sie zamyka i uruchamia
Ostatnio edytowany przez kayo (2009-06-15 13:22:22)