Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!

Ogłoszenie

Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.

#1  2009-06-25 20:37:05

Domanoid - Użytkownik

Domanoid
Użytkownik

Po uśpieniu/resume klawiatura nie działa (tylko w gdm)

Nie wiem kiedy to się stało, nie zmieniałem układu klawiatury, właściwie nic nie robiłem z klawiaturą... Nie zmieniałem ustawień, nagle zauważyłem dziwny problem. Po uśpieniu komputera i późniejszym obudzeniu go przestaje działać klawiatura. Ostatnio odkryłem, po zainstalowaniu screensavera z opcją klikaną "Nowy login", że po wylogowaniu z mojego konta klawiatura działa! Wpisując hasło i logując się na moje konto znowu nie działa... ;/ Po wylogowaniu działają klawisze wszędzie. Jedynie na moim loginie i tylko po uśpieniu/obudzeniu.

Nie wiem co mogę zrobić, od czego zacząć, podpowiedzcie coś proszę... Jest to strasznie denerwujące, tym bardziej, że w szkole często korzystam z możliwości usypiania laptopa.

A może to mieć coś wspólnego z ustawianiem setkeycode w rc.local w /etc ?
Mój plik wyglada tak:

Kod:

#!/bin/sh -e
setkeycodes e078 175
setkeycodes e076 176
setkeycodes e075 173
exit 0

Dzięki temu działają mi dodatkowe klawisze na klawce które nie są normalnie wykrywane...

Stopka forum