Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!

Ogłoszenie

Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.

#1  2009-07-21 23:08:48

morys - Członek DUG

morys
Członek DUG

HP Compaq nc6120 net wi-fi ?

Mam nowa robotę ale jeszcze nie zasłuzyłem sobie na kompa w tej firmie.
Stoją wszędzie laptopy HP Compaq nc6120, ale każdy ma nałozone hasło na win.
Mam "moje systemy" na pendrivach i CD livach, ale jakoś nie moge załapać neta na zadnym z kompów.
Kompy nie widzą routera wi-fi.
Poradzcie coś proszę.

#2  2009-07-21 23:27:58

kayo - Członek DUG

kayo
Członek DUG

Re: HP Compaq nc6120 net wi-fi ?

Te laptopy maja karty ipw2000 i bezproblemowo chodzi na nich linux, ja mam ciut ubozszego nx6110 (bez przyciskow multimedialnych nad klawiatura bez com i slotu do kart pamieci) ale jest to bardzo dobra seria HP

Having a Windows 95 box hooked to the internet is akin to walking naked into a prison carrying a carton of cigarettes.
-----------------
jid: kayo77//gmail.com  gg #1046710

#3  2009-07-21 23:36:44

morys - Członek DUG

morys
Członek DUG

Problem w tym, że co bym w niego nie wsadził to przycisk wi-fi jest "martwy" - nie reaguje :(

#4  2009-07-22 07:51:47

ippo76 - fakam fszycho

ippo76
fakam fszycho
Serwis

Spróbuj wcisnąć przycisk od wifi zaraz po odpaleniu kompa, zanim zacznie się bootować. Ja 3 dni walczyłem z ubuntu na hp pavilion dv7 i za nic wifi nie mogłem uruchomić. W tym laptopie, z którym ja walczyłem nie ma przycisku typu switch tylko się puka palcem w ikonkę wifi - kiedy świeci na bursztynowo, to nie działa, jak na niebiesko - to sieć jest. U mnie świeciła na bursztynowo, robiłem szpagaty, instalowałem własnościowe sterowniki - i nic. W końcu zacząłem podejrzewać, że problem może być nie w obsłudze sieci, tylko tego przycisku (na forum ubuntu proponowali włączać sieć pod vistą i rebootować na ubuntu). Zauważyłem też, że po odpaleniu kompa i jeszcze przed załadowaniem gruba ta ikonka miga świeci się na bursztynowo, potem miga na niebiesko i znów jest bursztynowa. Przy kolejnym reboocie stuknąłem w nią przed załadowaniem gruba i - poszło :) Zapaliła się na niebiesko. Jest więc obsługiwana na poziomie biosu(?) a vista ma możliwość kontrolowania tego ze swojego poziomu, w przeciwieństwie do linuksa.

Może u ciebie ten patent zadziała?

ippo76@jid.dug.net.pl

Moja składka do ZUS = 2/3, moja składka do OFE = 1/3;
Stan mojego konta w ZUS = 2XYZ, stan konta w OFE = 3XYZ.

Stopka forum