Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.

Użytkownik
	Witam,
Mam pytanie do userow dug, a mianowicie:
1. Co sadzicie o zalozeniu portalu gromadzacym pomocniki HowTo?
2. Czy chcieli byscie brac udzial w tworzeniu HowTo
3. Czesto kozytacie z HowTo?
4. if(1.=good)
{Podaj przykladowa domene?}
moje propozycje:
howto-base.pl
howto-base.com
howtobase.pl
Ostatnio edytowany przez blinki (2009-11-01 13:59:25)

Palacz

Administrator

blinki napisał(-a):
Strata czasu ;]
blinki napisał(-a):
Zależy jakie HowTo. Osobiście nie chciałbym powielać czyjejś roboty i pisać kolejne howto o np. grsec.
blinki napisał(-a):
Jak trzeba coś na szybko zrobić. Czasem howto jest albo nie aktualne, albo niedokładne i lepsze wyniki daje poczytanie samemu dokumentacji czy oficjalnego manuala.
blinki napisał(-a):
4. if(1.=good)
Powinno być raczej == zamiast =. Inaczej jest to bez sensu. Mogłeś to napisać po polsku, może by nie było błędu ;]

Członek DUG

blinki napisał(-a):
Witam,
Mam pytanie do userow dug, a mianowicie:
4. if(1.=good)
Ad1. Już jest google się nazywa.
Ad2. Niektórzy chcą i to robią na naszym portalu.
Ad3. Tak.

Członek DUG

IMHO lepiej dorzucić coś do już istniejącego projektu, np. howtoforge.com, niż tworzyć coś od zera.
Pzdr.

Dark Sith

Juz niejednokrotnie był podobny temat. Człowiek z zapałem i chęciami. Zwykle na chęciach się skończyło.
Jeśli masz taką potrzebę to faktycznie lepiej będzie jeśli dorzucisz coś od siebie do istniejącego projektu. Promowanie własnego howto czy innego serwisu/vortalu to długi i mozolny proces w który warto bawić się wyłącznie hobbystycznie.

Członek DUG

Jest już masę takich portali choćby http://www.howtoforge.com/, http://www.debian-administration.org/ czy http://www.debianadmin.com/ nie mówiąc o dug'owym howto i innych polskich stronach. 
Obstawiam, że taki portal nie wybiłby się z tego całego zamętu w internecie na obecną chwilę.
Tak jak Zbooj napisał, jedynie hobbystycznie ma to sens.

Członek DUG

podzielam poglad.lepiej zebrac wszystko na kilku portalach niz robic taki rozpzdziaj , ze nikt nie wie co sie dzieje.na dugu masz sporo artow i jakas tam konwencje.najwazniejsze jest to ze masz gwarancje , ze ktos to przeczyta , bo tu po prostu ludzie zagladaja.
imho zrob porzadnego arta i zapodaj na duga/linuksowo cokolwiek sobie wymyslisz :)

Oldtimer

i dzięki takim tematom Dug istnieje, jakby na to nie patrzeć :P
BTW może wyciąć te firmę DUG, co zajmuje domenę dug.pl. Jest w mojej okolicy. Zajmują się kopaniem rowów etc. :)
Ostatnio edytowany przez paoolo (2009-11-02 14:48:44)

elektryk dyżurny

nie, dug.pl jest obecnie na sprzedaż ;)

złodziej wirków ]:->
	robiny zrzutę na domenę?? :> Ja się chętnie dołożę ;]

Oldtimer

Kurde rzeczywiscie. Trza było łapać wcześniej. Teraz może być problem z tym