Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.

Użytkownik
 Użytkownik
	I stało się!
Pewnego pięknego dnia jeden z dysków nie podomontował mi się.
Nie chciało mi się montować z palca, wiec restart komputera.
Dysk przestał byc widoczny nawet w biosie :/
Masakra !!! Zdjęcia z 1,5roku poszły sobie w ..... 
Zacząłem grzebać w necie i okazało się że dysk jest z felernej serii w której pada soft.
Na allegro są fachowcy co takie dyski stawiają na nogi.
Czy mieliście już podobną sytuacje z dyskiem ?
Czy korzystaliście z usług fachowców z allegro ? ( jeśli tak to z jakim skutkiem ?)
A może znacie jakiś serwis lub człowieka z Białegostoku co by taki dysk naprawił ?

Członek DUG
 Członek DUG

Podobną sytuację ja miałem, na szczęście dysk wstał za którymś razem... (5-6 restartów), potem szybko pobrałem obraz firmware se strony seagate wypaliłem na płytce i po restarcie zaktualizowałem, nie utraciłem żadnych danych.
Więc nie musiałem szukać pomocy u innych, kiedyś ponoć Seagate oferowało darmową naprawę bez utraty danych, poszukaj na ich stronie może w dalszym ciągu to oferują.

elektryk dyżurny
 elektryk dyżurny

mam dysk tej samej serii, padł mi po 1,5 roku. bios widział co prawda dysk, ale wykazywał zerową pojemność. zaniosłem do serwisu, naprawili, działa.
dane z dysku poszły oczywiście w cholerę - tylko że ja akurat nie miałem tam niczego ważnego.