Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!

Ogłoszenie

Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.

#1  2010-04-18 10:24:52

Zolnierzu - Użytkownik

Zolnierzu
Użytkownik
Serwis

Plasma python

witam,
ostatecznie udało mi się przesiąść na kde 4.4.2 (nawiasem mówiąc nie jest, aż tak zabugowane) i męczę się teraz plasmą. Chodzi o aplety plasmy oparte na pythonie - nie mogę ich uruchomić, jedyna wiadomość jaką od nich dostaję to:  could not create a ptyhon ScriptEngine for nazwa widgeta :(
Najgorsze, że kiedy próbuję zainstalować plasma-scriptengine-python dostaję wiadomość o niespełnionych zależnościach:

Kod:

Następujące pakiety mają niespełnione zależności:
  python-kde4: Wymaga: python-qt4 (< 4.7-2+~) ale zainstalowana jest wersja 4.7.2-1.
               Wymaga: python-sip4 (>= <none>) ale zainstalowana jest wersja 4.10.1-2.
Następujące działania rozwiążą problemy z zależnościami:

Zatrzymanie bieżących wersji następujących pakietów:
1)     plasma-scriptengine-python [nie zainstalowany]    
2)     python-kde4 [nie zainstalowany]

Jak na mój gust zależności są spełnione, próbowałem zmusić aptitude do instalacji opcją -f ale zdaje się, że olał moje prośby. Czy istnieje jakaś możliwość wymuszenia instalacji tego pakietu?

Edit:
o, jeszcze podczas próby instalacji python-kde4 dostaje coś takiego:

Kod:

Następujące pakiety mają niespełnione zależności:
  python-kde4: Wymaga: python-qt4 (< 4.7-2+~) ale zainstalowana jest wersja 4.7.2-1.
               Wymaga: python-sip4 (>= <none>) ale zainstalowana jest wersja 4.10.1-2.
Następujące działania rozwiążą problemy z zależnościami:

Zatrzymanie bieżących wersji następujących pakietów:
1)     python-kde4 [nie zainstalowany]

Ostatnio edytowany przez Zolnierzu (2010-04-18 10:31:21)

Registered Linux user number 467822, (15-03-2008)

Stopka forum