Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Mam pytanie, poniewaz nie bardzo sie orientuje w rozwiazaniach routerow wifi. Sprawa jest prosta mamy np. Ubuntu lub Debiana postawionego na lapciaku Toshiba X200-253 i do niego chcial bym podpiac jak najmniej bezproblemowy i najprosciej konfigurowalny bezprzewodowy internet. Wybor wiec padl na iPlus i modem/router Novatel MiFi 2352 http://www.wel.com.pl/p/pl/336/novatel+mifi+2352.html i tu mam pytania:
1. Czy ubunciak/debian wykryje taki router juz na etapie instalacji systemu i pociagnie pakiety z marszu?
2. Czy ktos uzywa tego cudenka i jest w stanie podzielic sie opiniami o nim?
3. Jak wyglada konfiguracja takiego routera pod linuksem ? (nie chodzi mi tu o instrukcje step-by-step tylko bardziej o idee np. czy trzeba instalowac dodatkowy soft, czy jest to przez przegladarke etc.)
Generalnie wszelkie opinie/uwagi a takze inne rozwiazania bardzo mile widziane...