Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Członek DUG
Ostatnio stalem sie posiadaczem dwoch zabytkowych laptopow z procesorem 486, 3 mb ramu i jakies 200 mb dysk twardy, postanowilem sobie postawic na tym linuxa, szukalem wiec po necie jednak jakos nie moglem znalesc zadnego rozwiazania :(, moglby mi ktos powiedziec co idzie na tym odpalic oprocz winshita 3.11 ;P
Członek DUG

Bicycle repairman

I co moglby ktos mi pomoc w tej sprawie ??
Tutaj masz spis paru dystrybucji uruchamialnych na 486
http://www.google.com/search?client=opera&rls=e … &oe=utf-8
Ale przy 3 mb ramu to okienek Ci nie wróżę.
Członek DUG
wiadomo ze przy 3 mb ramu okienek nie odpale, ale mi konsola wystarczy :)
Przeszukalem troszke tych stronek i doszedlem do wniosku ze polowe linkow nie dziala, czy zna ktos jakas stronke gdzie jest to dokladnie opisane i wszystko idzie sciagnac ?? nie musi byc to po polsku oczywiscie

matka przelozona
Członek DUG

Bicycle repairman
Członek DUG

Bicycle repairman

Poprobowac to znaczy ?? Ja jeszcze az taki dobry nie jestem :)
Znaczy, zainstalować dystrybucję z takim jądrem. Ale jak wspomniała BiExi nie zrobisz dużo z takim sprzętem, chyba, że chcesz się pobawić.
Członek DUG

Bicycle repairman

No wlasnie chce sie pobawic :), czasem mi sie nudzi i bym sie troche nauczyl ;P
To weż jakieś distro z krenelem 2.0.* i baw się. :)
Członek DUG

Ojciec Założyciel
3 piętro, zamknięte oczy i bardzo lekki chwyt. Potem słaby trzask i po kłopocie :)

Bicycle repairman

A gdzie cos takiego moge sciagnac ?? I wogole jest problem bo te laptopy nie maja cdromu hehe :), to juz beda ekstremalne doznania ;P
http://www.slackware.at/data/slackware-3.3/
Piszą, że powinno pracować na maszynie 2 MB zalecane jest 4 MB, więc z trzema też można kombinować.
Znajdziesz tam instrukcję instalacji po angielsku w pliku INSTALL.TXT.
Członek DUG

Bicycle repairman

3 piętro, zamknięte oczy i bardzo lekki chwyt. Potem słaby trzask i po kłopocie :)
Pamiętajmy o środowisku naturalnym. :)
Członek DUG