Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.

Członek DUG
Hej,
Czy zauważyliście może ostatnio problemy z eksportem listy kontaktów? Chciałbym pozbyć się części numerów które są zapisane na serwerze. Próbowałem kasować je i eksportować nową listę kontaktów w ekg, web gadu, gg77, pidginie i zawsze ta sama lipa. Tzn. nic się nie zmienia.
Ściągam właśnie gg10, ale jakoś bez większych nadziei na sukces...
EDIT:
W gg10 w ogóle nie ma takiej opcji jak eksport na serwer...
EDIT2:
http://help.gadu-gadu.pl/showthread.php?t=2869
I wszystko jasne.
Ostatnio edytowany przez urug (2010-09-26 12:36:23)

Członek DUG

No niestety mam to samo od tygodnia, chyba najwyzszy czas pozbyc sie gg.

Członek DUG

Członek DUG

urug napisał(-a):
Najśmieszniejsze jest to, że w gg10 w ogóle nie ma opcji eksportu kontaktów na serwer :-P
WTF? :D
Is not a bug, it's a feature ;)
Użytkownik

To jest znana sprawa. Przy eksporcie kontaktów na serwer tylko nowe się dodaja, ale nic się nie usuwa.
Próbowalismy to w Kadu rozwiązać, ale bez skutku. Na mailing liście libgadu również nikt nie wie co się dzieje

Członek DUG
Eh, wygląda na to że coś kombinują, skoro ta funkcja zniknęła nawet z oficjalnego klienta. Fatalnie.
EDIT:
http://help.gadu-gadu.pl/showthread.php?t=2869
I wszystko jasne. Rzeczywiście skasowanie kontaktów w kliencie gg10 skutkowało od razu skasowaniem ich z serwera.
Ostatnio edytowany przez urug (2010-09-26 12:36:09)

Użyszkodnik
Wprowadzili już UTF-8, dłuższe opisy, statusy Free for Chat i Do not disturb, zasoby (logowanie na jeden numer z kilku klientów jednocześnie -> nius na Niebezpieczniku), teraz dodatkowo automatyczną synchronizację rostera. Ciekawe kiedy GG powie że od teraz kontakty mają formę <numer>@gadu-gadu.pl ;) .
Chciałbym wierzyć że GG przechodzi na XMPP i ma zamiar otworzyć się na świat, ale myślę że to nie nastąpi, a już na pewno nie w najbliższym czasie. Najwyraźniej po prostu GG kopiuje dobre i sprawdzone rozwiązania.
Na szczęście od kiedy mają lepszy protokół mają coraz gorszego klienta ;) .

Członek DUG