Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Hello, wie ktoś czy w wydaniu 4.6 jest możliwość ustawienia zachowania tacki systemowej tak jak było to w wersji KDE4.4 ? Bardzo mnie wnerwia, że w 4.5 i wzwyż zrobili wyłaniający się nad tackę aplet plasmy zamiast klasycznego przycisku który pokazuje wszystkie ikonki dalej na panelu.... Jak nie ma takiej możliwości to jeszcze sobie poczekam z aktualizacją wersji 4.4 do nowszej.
4.4:
4.5+:
Ostatnio edytowany przez k4misiek (2011-01-27 14:18:29)
Klikasz prawym na ten aplet -> Ustawienia paska -> i tam ustawiasz które aplikacje mają być zawsze widoczne, a które mogą być automatycznie ukrywane.
tm napisał(-a):
Klikasz prawym na ten aplet -> Ustawienia paska -> i tam ustawiasz które aplikacje mają być zawsze widoczne, a które mogą być automatycznie ukrywane.
Nie o to chodzi, o tym wiem.
Problem w tym, że mam sobie powiedzmy kilka aplikacji ukrytych(właśnie w taki sposób jak napisałeś) i po kliknięciu przycisku w KDE4.5+ wyłania się plasma z tymi ukrytmi programami a w 4.4 i niżej rozsuwa się pasek, identycznie jak w Windows aż do Visty włącznie.