Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Witam,
po upgrade systemu nie moge tunelowac sie via ssh.
Zawsze odpalem sobie tunel dla przegladarki po socket.
Jakies zmiany w configu? Nalezy cos dopisac ?
Być może poczekać... Wstawią poprawkę i będzie ok ;) Na początek podaj dokładnie co chcesz wykonać... Bo to można sobie wróżyć...
Łącze się z putty, w zakladce tunnels wpisuje w wolne pola port 1025 i w nastepne localhost:1025 jeszcze zaznaczam opcje destination. W ff ustawiam sobie w socket 5 localhost 1025. Zawsze tak dzialalo, po upgrade juz nie.
Ostatnio edytowany przez djinn (2011-03-02 15:04:10)
Z tego co wiem to forum unix'owe :) Chyba lepiej by było przez ssh coś w stylu...
ssh -L 1025:localhost:1025 cos.tam.pl -l twoj_login
reszta tak samo... Jeśli źle coś pisze to chłopaki pomóżcie :D
P@blo napisał(-a):
Z tego co wiem to forum unix'owe :) Chyba lepiej by było przez ssh
A dlaczego nie przez putty? ;)
Nie wiedziałem że putty jest w repo... Zawsze był ten ssh :) Jakoś tak lepiej było :) Ale zwracam honor.
z jakiej wersji do jakiej aktualizowales to ssh?
Sorrka za wprowadzenie w bląd, okazało sie ze to moj windows 7 ma problem, testowalem spod linuxa ssh -D localhost:1025 ja@server.pl i bez problemu smiga tunnel.
Na windowsa juz sily mi opadly, wylaczanie zapor, antyvira, usuwanie kluczy z rejestru od putty- nic nie pomaga.