Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Strony: 1
W tym roku Fluxbox po raz pierwszy bierze udział w Google Summer of Code. Zatem można się spodziewać w lecie sporej liczby większych zmian. :)
Aktualna lista pomysłów znajduje się na http://fluxbox.org/gsoc2011/. Deweloperzy zachęcają do zgłaszania swoich na #fluxbox (Freenode). W tej chwili najciekawiej brzmi (no, konkurencji dużej nie ma, tylko dwie propozycje) brzmi dodanie efektów znanych z Compiza.
Sam mam kilka — wg mnie ciekawych — pomysłów, tylko muszę je sobie trochę uporządkować.
Żeby się nam fluxik tylko nie rozrósł ohydnie jak to się stało z xfce. Ja go kocham takiego jaki jest.
Mi się fluxbox znudził. Bo działa i nic się z nim nie dzieje.
Mi jednej drobnostki brakuje. Niby nie jest to zgodne z filozofia fluxboxa ale pasował by taki mały lekki menager sieci, nawet jako powiedzmy taki projekt towarzyszący fluxbox'owi nie będący jego integralną częścią
(Fajny w obsłudze jest np ten z gnome, ale jest za tłusty)
Może wicd?
Ja natomiast chętnie zobaczyłbym fluxboxa z możliwościami dynamicznych managerów. Wiem, wiem ... można użyć stiler lub PyTyle, ale to nie to samo co natywna obsługa takich zachowań.
zbig napisał(-a):
Ja natomiast chętnie zobaczyłbym fluxboxa z możliwościami dynamicznych managerów. Wiem, wiem ... można użyć stiler lub PyTyle, ale to nie to samo co natywna obsługa takich zachowań.
:ArrangeWindows i :ArrangeWindowsVertical. Może nie jest to (jeszcze) zbyt zaawansowana obsługa, ale coś się dzieje.
1 okienko przy alt+tab
2 okienko przy alt+tab
3 okienko przy alt+tab
Strony: 1