Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.

Członek DUG

Czy nie ma forum osoby ktora jest partnerem tej firmy?Jak na moje oko wystarczy posiadac dziallnosc gospodarcza.Siostra kupowala cyfre canon A410 i zapłaciła 425 zeta.Lecz nie zglabialem sie w szczegoly bo sama nie wiedziala za bardzo o co chodzi zalatwił jej to kolega ktorego firma jest ich partnerem (chyba wszyscy partnerzy płaca netto bo jest to hurtownia).Aparat oczywiscie dla matorów przez duze A ale jak na canona to mozna sie skusić.
Szukam osoby bo chcialem poznać pełen ich cennik (bo z siostra nie bede mial teraz kontaktu)a moze ktos sie zarejestruje? :)

Administrator

Na forum mamy przedstawicieli i partnerów wszystkich znanych firm, ale sory tej nie.

Członek DUG

placa netto ale i tak musza podatek puzniej zaplacic za sprzedany towar chyba.. ze sprzedaje na lewo bez faktur i paragonów ale tym sie zajmuje PIH oraz NIK :-)

Członek DUG

No bardziej liczylem ze ktos za free sie zarejestruje zeby tylko cennik pobrac niz faktycznie jest partnerem :/
Ja sie ni znam jak dzialaja takie hurtownie.Czy jest jakis nakaz odsprzedania kupionego towaru czy nie.Ale jak sie na firme by bralo no to raczej podatek wracaja.

Członek DUG

no podatek i tak musisz zaplacic "podatek dochodowy " i zarobionego zysku :P "chyba" ^^

Członek DUG

Sie juz dowiedzialem.
Trzeba mieć we wpisie do ewidencji ze posiada sie sklep związany z branżą komputerową.

Votisław Naczelnik

Praując na studiach w firmir komputerowej kupowałem sprzęt w actionie :))
Kupiłem sobie kompa pareset zł taniej :)

Członek DUG

A jednak trafilem w 10 :)
Voti to była firma ktora mogla tez sprzedawać sprzęt?Bo chyba tylko taki ktoś moze zostac jej partnerem a jezeli sprzedawala to czy w takim wypadku mozna kupic to na uzytek firmy bez zadnych nieprzyjemnosci prawnych (oczywiscie tylko teoretycznie bo rzeczywiscie to bierze sie na uzytek wlasny :D) zawsze mozna powiedziec ze sie zepsulo i wyrzucilem lub zginelo.Moze ktos ma jakiś sklep i moze powiedziec co sie dzieje jezeli nakupilo sie towaru i ktos wyczai ze nie caly towar zostal sprzedany i nie ma go na stanie(tzn zostal wziety na wlasny uzytek lub dla znajomych oczywiscie nieoficjalnie?
Co do oszczednosci to wyliczylem ze w porownaniu ze sklepem zaoczedza sie na aparaciku 40% ceny.
Voti skołuj login i haslo :D

Członek DUG
hehehe no ja sie lapie na to jak cos, wlasnie jestem w trakcie wybierania cyfrowki, wiec jak cos bede baaaardzo dzwieczny za ewentualna pomoc ;)

Członek DUG

No ja niestety nie posiadam takiej dział. gosp :(

Członek DUG
to moze pogadamy z szefowa niech nam duga jako firme zarejestruje?? bedziemy krecic walki niahniahniahniah, trzeba bedzie tylko pozdbierac troche lasek z netu i dostep na smsy zrobic zeby sie urzad skarbowy nie przyczepil ze mamy nieudokumentowany dochod ;)

Votisław Naczelnik

korbol tak to była firm aprowadząca sprzedaż sprzętu przez internet i nie tylko
razem z BiExi robilismy sieć w akademiku i ja dostarzałem sprzęt :)