Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.

Członek DUG

Mam taki mały problem Strasznie powli ładują mi się strony (nie ważne czy to mozilla czy lynx czy links), równie ż mc jak odpale musze poczekaćokoło 1 min zanim sięzaładuje. Inne programy chodzą szybko i równie szybko sięodpalają. Nie mogę dojść czym to jest spowodowane. Dodam że mam dosyć dobry komp 2GHz Celek 256 DDR No i takie tam, reszta mało istotna. W pracy mam sporo gorszy sprzęt a net mi smiga aż moło. Myślałem że może coś z partycjami - ale w pracy też mam tak poustawane. hdparm daje łdobre wyniki na hdd. MOże ktoś miał podobny problem i potrafi mi pomóc.
ps. Dodam jeszcze że na drugim HDD ma FreeBSD i i tam ładnie śmiga, na necie DSL 512
Użytkownik

jak kiedys bawilem sie postfixem tez cos takiego mialem...wujekGoogle podpowiedzial mi wtedy, ze takie problemy sie zdazaja przy blednych wpisach w /etc/hosts .... przynajmniej to z wolnym mc.... sprawdz poprawnosc /etc/hosts, jednakze u mnie to nie pomoglo...musialem sie pozbyc postfixa....

Członek DUG

/etc/hosts mam dobrze ustawiony a postfixa nie mam wcale zainstalowanego :)
Czy ja źle zadałem pytanie że nikt mi nic nie chce podpowiedzieć? Jakaś sugestia może żebym wiedział czego się mam czepić.

wieczny student

Miałem coś podobnego, ale u mnie oprócz powolnego mc, bardzo powoli ładował się system. Jak dobrze pamiętam, to bardzo długo czekałem na syslog, exim4 i proftpd. Teraz nie mam czasu, ale po południu zajrzę do /etc i znajdę pliki, które były za to odpowiedzialne.

Członek DUG

Se przypomnialem ze mi powoli tzn po kilku minutach właczał sie jakiś edytor tekstu pod xami jezeli nie dopuki nie odblokowalem w firewallu
iptables -A INPUT -i lo -j ACCEPT
ale na net raczej to u mnie nie mialo wplywu.
A nóz widlec

Członek DUG

Ale u mnie nie ma żadnych regół ustawionych. :) Golas dopiero co zainstalowany na tym dysku.
Czy przyczyną może być to iż na połowie dysku mam sierściuchaXP?
A może coś w układzie partycji - ale ja zawsze tak ustawiam partycje:
hda7 swap
hda8 /
hda9 /usr
hda10 /home
hda11 /tmp
hda12 /var
Użytkownik

dobra...mialem ten sam problem dosc dlugo...przez pewien czas po prostu nie uzywalem mc .... ale teraz znowu duzo w nim pracuje i zaczelo mnie wkurzac...i rozwiazalem problem ;] wujek google pomog... ;] problem (przynajmnniej u mnie) tkwil w zle ustawionych nameserwerach w /etc/resolv.conf ;] (a dokladniej w moim ruterze, poniewaz posiadam dhcp w mojej sieci ) ustawilem nameserwery tpsa i wszyzstko smiga ;] pozdrawiam

Członek DUG

u mnie /etc/resolv.conf jest OKI