Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.

Użytkownik

Witam
Jako, że posiadam w kompie 2 karty telewizyjne DVB i DVB-T chciałbym użyć go jako centrum multimedialnego w salonie, który by mi zastąpił telewizor i wieżę. Wszystko pracuje pod kontrolą Kubuntu. Chciałbym jednak spytać, czy do kompa można w ogóle jakoś podpić konsolę do gry? Np. Play station? Chodzi mi o to, żeby wszystko mieć w jednym, z tego co wiem, można bezpośrednio podpiąć do monitora konsolę, ale co z dźwiękiem?
Czy ktoś próbował takich kombinacji?

Smoleńsk BULWA!

Stare konsole dało się podpiąć np poprzez zwykły tuner TV, podejrzewam że nowe też się da jeżeli są odpowiednie złącza, dźwięk wtedy szedł by z głośników.
Ale nie wiem czy karty DVB/DVB-T takie złącza mają... nie jestem w temacie szczerze powiedziawszy i nie wiem czym się obecnie podpina konsolę. Powiem tyle - u siebie podpinałem SNES'a poprzez zwykły koncentryk do tunera i działało, dzisiaj pewnie była by potrzebna jakaś karta z HDMI...

Zubr, bydle na etacie.

AverMedia produkuje grabbery HDMI, koszt takiej zabawki to chyba 400 czy 450 zl xd. Ale przyznam się że nie wiem jak to działa :].
Konsole jak najbardziej można podpiąć do monitora komputerowego, pytanie tylko jaką konsole do jakiego monitora :]
NP. jak nie masz monitora z głośnikami albo wzmacniacza z HDMI to podpinając ps3, jesteś skazany na gre bez dźwięku, chyba że na PS są wyjścia inne niż HDMI.