Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.

Nadworny matematyk

Posiadam stary tzw kombajn (urządzenie wielofunkcyjne) firmy HP model 1500. Mam z nim taki problemik, że przy każdym włączeniu muszę mu dać kartkę do tego aby wydrukował stronę próbną (potem ją się skanuje w celu informacji o poziomie tuszu?). Takie coś robi się przy zmianie kadridża. Ostatnio zmieniałem na nowy (oryginalny) i dalej to samo. Coś się jej poprzestawiało i chce kartki ciągle... Może ktoś zna się na tych sprzętach? Wie co i jak zrobić? Albo zna we Wrocku jakiś serwis (TANI!) co by się znał na tym?
Pozdrawiam
P.S.
Pewnie NIC ośmieszy ten tytuł... :D

Pijak ;-P

AFAIR w tych maszynach jeśli kartridże się kończą to tak może być. Oba masz nowe ? Ten wydruk testowy jest w porządku? Dobrze go do skanera wsadzasz? :-) A może skaner walnięty ? Mogę Ci ją ewentualnie przetestować... tanio... ;-)

Członek DUG
No to ośmieszam:
Za każdym razem drukujesz takową kartkę? Ja zawsze wciskam przycisk "Anuluj"... Taki DDoS na tym przycisku trzeba robić to w końcu anuluje :)
Mam HP PSC 1510 i nigdy w życiu nie znalazłem jak to się wyłącza, więc doszedłem do wniosku że pomysł był zły - a rozwiązaniem że urządzenie powinno być ciągle włączone.
PS. W mojej to sam tusz znika :) Widać te drukarki po prostu są głodne...

Użytkownik

Przy zamiennikach ona odstawia różne hece, więc niech oba będą oryginały. A tak w ogóle to polecam porąbać tę drukarkę siekierą i zamiast wyrzucać pieniądze w błoto na cholernie drogi atrament, kupić coś normalnego.
Aha, ona pamięta trzy ostatnie kartridże i czasami warto je poprzekładać, co pozwoli jej zapomnieć o wewnętrznych problemach osobistych.
PS. Mam do sprzedania PSC 1510, tanio. Idealny prezent dla teściowej.

Pijak ;-P

Ja mam całą elektronikę chyba od PSC 1400, ostała się właśnie po takim jednym, co sprzęt naprawia butem ;-)

Nadworny matematyk

pasqdnik napisał(-a):
AFAIR w tych maszynach jeśli kartridże się kończą to tak może być. Oba masz nowe ? Ten wydruk testowy jest w porządku? Dobrze go do skanera wsadzasz? :-) A może skaner walnięty ? Mogę Ci ją ewentualnie przetestować... tanio... ;-)
1. Nie oba są nowe... Szkoda mi kupować nowy skoro może to nic nie dać... :/ Jakbym wiedział, że da coś to mógłbym kupić.
2. Wydruk jest ok.
3. Dobrze, przecież kiedyś to robiłem i działało... Jakiś rok temu przestało...
4. Tak? :D
5. Nie jest, skanuje dobrze.
6. Ile i co masz zamiar zrobić i gdzie cie znajdę? :D (jak chcesz to na p.w.)
NIC: Fest... Tyle, że nie mam jak ją mieć włączoną ciągle (nie mam miejsca na nią). Poza tym rzadko drukuje...

Członek DUG
Jeśli byś się skusił na oryginalny tusz, tu kup oba. Bo u mnie było tak, że czarny się mi zepsuł, a kolorowy był okej. Kupiłem więc zamiannik... Po czasie X tusz zeń znikł, a nie powinien... No to się podirytowałem i kupiłem oryginalny czarny by zobaczyć czy też zniknie... I co? Po włożeniu oryginału... Zepsuł się cudownie kolorowy...
Wbrew pozorom oryginalne mogą coś dać. Bo tam jest ta oryginalna elektronika/oprogramowanie więc może drukarka odświeży swoją pamięć.

Nadworny matematyk

Dokładnie miałem tą samą konfiguracje. orygin→zamien→orgin (nadal). Hm... no może nie to samo, ale... Też mieszałem, z zamiennikami... Ah te zamienniki. A mówią, że są jak oryginalne... Szkoda, że wiesz jak może skończyć się ta bajka... Kurcze... Nawet nie korzystam z kolorowego... Szkoda mi naprawdę kupować... No nic chyba będę się nadal męczył.
Dzięki za wszystko.
Ostatnio edytowany przez P@blo (2012-02-07 22:19:01)

Pijak ;-P

Spróbuj jakimś spirytusem przemyć styki na kartridżach, czasami pomaga. W sumie - oryginalny tusz kosztuje tyle co jakaś normalna używana drukarka, raczej nie ma sensu.
EDIT: Z tym sprawdzeniem to żartowałem - sprzęt nie jest tego warty. No offence.
Ostatnio edytowany przez pasqdnik (2012-02-07 22:24:00)

Pan inż. Cyc

Spirytusem to możesz sobie gardło przemyc.
Do tego jest np. Kontakt S oraz Kontakt U.

Pijak ;-P

Ehh, nie chciałem chłopakowi problemu robić i po izopropanol go wysyłać... BTW Kontakt IPA ;-)