Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Witam,
Mam pewien problem z powiadomieniami w xfce 4.8. Chodzi o to, że każda moja akcja w systemie, np. gdy ktoś zmieni status w komunikatorze, zmienię głośność i wiele innych jest pokazywane w 'chmurce' w rogu ekranu.
Jak na screenie widać, pakiet odpowiedzialny za powiadomienia odinstalowałem [ zniknął także z menadżera ustawień ] ale dziadostwo dalej działa i nie dość że pokazuje na pulpicie, to jeszcze wchodzi na dół w ikonę ( zaznaczyłem w czerwonym kółku ). Jak na to kliknę, to jest tam czasami cała lista czynności które zrobiłem wcześniej a co zmieniło mi to w systemie itp bądź 20 wpisów, że 20 userów np. w kadu zmieniło status - wkurzające na maxa.
Nie mogę się tego pozbyć :/
Ostatnio edytowany przez BlackEvo (2012-02-26 20:11:05)
powiem tak za sprawą stoją notification-daemon lub notify-osd jak możesz to ich się pozbądź
zostań na samym xfce4-notifyd on tez dostarcza demona którego łatwo skonfigurujesz w "Menadżer ustawień -> Powiadomienia"
Ostatnio edytowany przez arturek (2012-02-26 20:06:29)
EDIT....
Dzięki kolego, pomogło odinstalowanie notification-daemon i reboot bo po przelogowaniu dalej wyskakiwało. ;)
Pozdrawiam
Ostatnio edytowany przez BlackEvo (2012-02-26 20:09:54)
z xfce4-notifyd po restarcie nasz to samo ?
edit wyżej - dzięki wielkie ;)