Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
Strony: 1
Witam!
Dodałem do górnego paska aplet programy, ale widoczne programy są bez ikonek.
Jak dodać przed nazwami programów ikony?
Dziękuje za pomoc.
Doinstaluj jakiś program do edycji menu. W Arch Linux używam do tego lxmed - > http://sourceforge.net/projects/lxmed/ (musisz go sobie skompilować). Bardzo wygodny programik.
Edit: Moja wina, chyba ślepnę albo z samego rana nie kontaktuję :D Ten program co zaproponowałem, służy do edycji menu i np. zmiany ikon, nazw, ukrywania programów.
Ostatnio edytowany przez sir_lucjan (2013-01-09 09:03:30)
Programy>Ustawienia>Wygląd>(zakładka)Ustawienia>Menu i Przyciski > zaznacz ptaszek "Ikony w menu"
Do Rafcio6179:
To działa, ale tylko na dolnym pasku. Na górnym nic się nie zmienia.
klik PPM na aplet Programy>właściwości> zaznacz ptaszek ikony menu...
Teraz działa. Dziękuje.
Jeszcze mam takie pytanie. Chcę dodać do górnego panelu (tak jak jest w gnome 2) aplet „System”. Dodałem już aplet „Programy”, „Miejsca”, ale apletu „System” nie widzę. Jak można go dodać?
prosze napisał(-a):
Teraz działa. Dziękuje.
Jeszcze mam takie pytanie. Chcę dodać do górnego panelu (tak jak jest w gnome 2) aplet „System”. Dodałem już aplet „Programy”, „Miejsca”, ale apletu „System” nie widzę. Jak można go dodać?
...tutaj możesz np dodać aplet aktywator i ustawić wyświetlanie etykiety System , to samo otrzymasz dodając "miejsca" ze zmianą etykiety są to takie kosmetyczne zabiegi upodabniające do poczciwego panelu Gnome2 .
Tak właśnie zrobiłem, że dodałem aplet „Miejsca”, a następnie jego nazwę zmieniłem na „System” . Tylko, że w „System” nadal wyświetlają się ikony z „Miejsca”, a ja chcę ikony z „System”.
Strony: 1