Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
U mnie wysuń działa.
Specjalnie sprawdziłem.
Sprawdzałeś na płycie czy na pendrivie? Na płycie u mnie ładnie działa, na pendrivie urządzenie znika, ale wyskakuje błąd z cache (cofnąłem już thunara, ale mogę zaktualizować i podać dokładną treść jeśli trzeba).
Wczesniej sprawdzałem na plycie.
Teraz na pendrivie i też działa.
// nie mam pod ręką pendriva z fat32 - sprawdzałem na penie z ext4
Error detaching: helper exited with exit code 1: Detaching device /dev/sdc USB device: /sys/devices/pci0000:00/0000:00:02.1/usb1/1-7) SYNCHRONIZE CACHE: FAILED: No such file or directory (Continuing despite SYNCHRONIZE CACHE failure.) STOP UNIT: OK Unbinding USB interface driver: OK Suspending USB device: FAILED: Cannot open /sys/devices/pci0000:00/0000:00:02.1/usb1/1-7/power/level for writing: No such file or directory .
Tak mam po kliknięciu „wysuń”. Sprawdziłem fat32 i ext4, w obu przypadkach ten sam pendrive, nie mam innego żeby obadać.
Restartowałeś kompa ?
Nie. :) Nawet się nie wylogowałem.
EDIT: Po restarcie bez zmian.
Nie mam pojęcia dlaczego nie działa.
U mnie jest ok.
Może spróbuj na czystym konfigu thunara.
Choc mało prawdopodobne aby to pomogło.
Na nowym użytkowniku dokładnie to samo.
Przedtem sprawdzałem na xfce4.
Teraz przelogowałem sie na fluxboxa i nadal działa.
Xy podnosisz z palca czy za pomocą jakiegoś dma
Sesja Openboxa odpalona z LightDM (oba z repozytorium Wheezy'ego).
Ja tez lightdm tyle ze akurat to mam na sidzie.
Na Wheezy mam kde.
Po aktualizacji systemu do Sida problem nadal występuje. :) Jeszcze spróbuję kernel zmienić, bo mój obecny to trochę zabytek.
U mnie lata
adam@debian:~$ uname -a Linux debian 3.7-1.slh.3-aptosid-686 #1 SMP PREEMPT Wed Jan 9 21:43:35 UTC 2013 i686 GNU/Linux
Na kernelu 3.7-1.slh.3-aptosid-amd64 jest pewien postęp, nie ma już tego komunikatu, ale i tak dziwnie się zachowuje. Po kliknięciu „wysuń” urządzenie znika z listy w thunarze, ale po chwili znowu się pojawia. :) Przy drugim kliknięciu „wysuń” znika całkowicie, tak że nawet via eject -t sdx nie da się go przywrócić (na wersji z testinga takie przywracanie działa).
Niestety u mnie na kernelach powyżej 3.1 nie działa wstrzymywanie kompa, zatem i tak pewnie wrócę do starego, bo bardzo dużo tego używam. Czy może założyć wątek odnośnie wstrzymywania? :) Kiedyś dawno szukałem rozwiązania, ale nie znalazłem. Teraz czasem tylko sprawdzam przy okazji czy coś się w tej kwestii nie zmieniło, na powyższym kernelu niestety nadal wstrzymywanie nie działa.
U mnie działa.
Tylko nie korzystam z niego bo na blaszaku to i tak wentylatory chodzą.
To tak nie do końca działa. :) U mnie jak już działa, to wentylatory, dyski itd. są wyłączone, chyba tylko RAM jest podtrzymywany.
Nigdy mi inaczej nie działalo ale będę się musiał temu bliżej przyjrzeć.
Po dokładniejszemu przyjrzeniu sie :)
Miałem w biosie jedną opcję żle ustawioną.
Teraz bez problemu wstrzymuje się i wychodzi z tego.
Wentylatory nie chodzą :)