Nie jesteś zalogowany.
Jeśli nie posiadasz konta, zarejestruj je już teraz! Pozwoli Ci ono w pełni korzystać z naszego serwisu. Spamerom dziękujemy!
Prosimy o pomoc dla małej Julki — przekaż 1% podatku na Fundacji Dzieciom zdazyć z Pomocą.
Więcej informacji na dug.net.pl/pomagamy/.
prośba do Czadmana :)
kiedyś jak była jeszcze baza to pisałeś coś o łądnych fontach dla środowiska graficznego który Ty preferujesz - czy mógłbyś podać ?
Ja używam fontów Dejavu z pakietu ttf-dejavu. Są bardzo ładne, domyślnie są używane w suse. :)
TO może ja się dołącze:
Drogi Czadman`ie dlaczego po zainstalowaniu tego pakietu co podałeś i dodaniu ich w centrum sterowania kde w instalatorze czcionek potem w zakładce wygląd->czcionki nie widze żadnych czcionek tych co instalowałem? czy wogóle je można używać w kde cxzy tylko w poszczególnych programach?
No ja czcionki kiedys w kde instalowalem przez kcontrol w zakladce administracja cos tam, i wtedy wszystko bylo latwe i bezproblemowe ;)
ja tam też właśnie zainstalowałem ale chciałem je potem ustawić żeby one były używane np. jako maszynowe itp. ale ich nie było w wyglað->czcionki a są zainstalowane
Normalnie instaluję pakiet ttf-dejavu. Mam dejavu w kde, openoffice, w mplayerze, gdziekolwiek cokolwiek fontconfig obsługuje. Po zainstalowaniu niczego nie doinstalowuję tylko ustawiam w programie, tym czy tamtym.
Twoje czcionka czadman są naprawdę ładne, a Twój link Zbooj też mi pomógł w wybraniu paru czcionek do kilku kartek
Jeszcze raz Wam dzięki
Jeszcze raz Wam dzięki
Ależ proszę uprzejmie, cała przyjemność po mojej stronie. :)
ps. W zasadzie dejavu to są czcionki bitstream vera tylko, że wyposażone w środkowoeuropejskie ogonki.